Σελίδες

"Νηνεμία" στα αιολικά πάρκα της Γερμανίας




«Βαλτώνει» το όνειρο της Μέρκελ για αντικατάσταση των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ήδη τρεις εταιρείες του τομέα των ΑΠΕ αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, με την RWE να καθυστερεί τις επενδύσεις της, την SIAG Nordweewerke να υποβάλει αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της και την REpower Systems να απολύει συμβασιούχους της.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, περίπου 700 εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Ανόβερο, ζητώντας περισσότερη στήριξη από την Μέρκελ για τον τομέα της offshore αιολικής ενέργειας.

Το σχέδιο της Μέρκελ, το οποίο ανακοινώθηκε το 2011, προέβλεπε το κλείσιμο των μονάδων παραγωγής ατομικής ενέργειας και αντικατάστασή τους από θαλάσσια αιολικά πάρκα που θα μπορούν να καλύψουν μια περιοχή έκτασης εξαπλάσιας της Νέας Υόρκης. Όμως, το σχέδιό της έχει «βαλτώσει» εν μέσω της διαμάχης αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει το ρίσκο χρηματοδότησης και με την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς ενέργειας.

Η γερμανίδα καγκελάριος επιθυμεί να υπερτριπλασιαστεί το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της Γερμανίας μέχρι το 2050. Το κόστος και το εύρος του όλου project έχουν καταστήσει το ενεργειακό, κεντρικό θέμα στην πολιτική ατζέντα της Μέρκελ, εν όψει των φετινών εκλογών.

Η Μέρκελ θέλει να προσθέσει 25.000 megawatt θαλάσσιων τουρμπινών μέχρι το 2030, που θα έχουν περίπου την ίδια δυναμικότητα με 25 πυρηνικά εργοστάσια. Σήμερα λειτουργούν περίπου 200 megawatts. Η Γερμανία προσέθεσε 45 megawatts από offshore αιολικά πάρκα το πρώτο εξάμηνο του 2012, λιγότερο από το αναμενόμενο, καθώς η επέκταση του συγκεκριμένου τομέα έχει ήδη καθυστερήσει κατά περισσότερο από έναν χρόνο, όπως επισημαίνει ο Thorsten Falk του Foundation Offshore Wind Energy.


Πηγή άρθρου




Σχολιασμός απο το blog μας


Τα παραμύθια τέλειωσαν με τις αιολοφούσκες........ Αρκετά έφαγαν και ήπιαν οι Γερμαναράδες σε βάρος των κορόιδων ανά τον κόσμο και ειδικοτερα στην Ευρώπη όπου η  καλοσχεδιασμένη προπαγάνδα  τους ξεπέρασε ακόμη και εκείνη της ναζιστικής περιόδου.... 

Αρκετά καταστράφηκε το φυσικό περιβάλλον, η πανίδα και οι τοπικές κοινωνίες. 

Όμως ότι έπραξε θα λάβει ο πιο πολεμοχαρής λαός της Ευρώπης.... με τη κατάρρευση και της δικής τους οικονομίας “προ των πυλών”, αφού οι εξαγωγές τους πάνε κατά διαόλου, το έλλειμα τους γιγαντώνεται καθημερινά ενώ η κοινωνική έκρηξη δεν θα αργήσει να ξεσπάσει...... όσο και αν κρύβονται ακόμη..... 

Ας μη ξεχνάμε ότι το "Γερμανικό θαύμα" οφείλεται όχι μονο στο γεγονός ότι ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος έχει να δει αύξηση μισθού δέκα χρόνια, αλλά και στο γεγονός ότι βασικοί πελάτες της γερμανικής βιομηχανίας είναι οι ευρωπαϊκές χώρες του νότου που πλήττονται από την κρίση. Αύξηση των ποσοστών της φτώχειας κυρίως στις μεγάλες γερμανικές πόλεις, καταγράφει μελέτης της Ένωσης Ινστιτούτων Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας, τα στοιχεία της οποίας έχουν δοθεί απο καιρό στη δημοσιότητα. Ήδη  στο Βερολίνο, στη Λειψία, στο Ανόβερο, στην Βρέμη, στο Ντόρτμουντ και στο Ντούιζμπουργκ ένας στους τέσσερις έως ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η κατάσταση είναι αισθητά καλύτερη στο Αμβούργο και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της νότιας Γερμανίας. Κατά το διάστημα 2005-2011 το ποσοστό της φτώχειας  αυξήθηκε από 17,5% σε 19,6%, ενώ όπως επισημαίνεται στη μελέτη, στις 15 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. Αξίζει να επισημανθεί ότι το  ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί από 14,5% σε 15,1% το 2012, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανέργων. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί, τονίζουν οι ερευνητές, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εισοδηματικών ανισοτήτων, αλλά και του διαρκώς διευρυνόμενου τομέα χαμηλής μισθοδοσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: