Σελίδες

"Βέτο" σε αιολικά από τον Ομπάμα!


Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε ότι τα συγκεκριμένα αιολικά βρίσκονται κοντά σε ναυτική βάση στο Όρεγκον, επομένως υπήρχαν λόγοι εθνικής ασφαλείας.


Πρόκειται για την κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων κοντά σε ναυτική βάση στο Όρεγκον. Τα αιολικά πάρκα θα κατασκευάζονταν, πάντως, από κινέζικη εταιρεία, την Ralls Corp, σε συνεργασία με τον όμιλο Sany.

Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο που προέβλεπε την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε συμφωνία λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, να υλοποιηθεί η κινέζικη επένδυση, ο πρόεδρος Ομπάμα άσκησε βέτο, διότι στη ναυτική βάση του Oρεγκον, που είναι εκπαιδευτική, υπάρχουν εγκατεστημένα αρκετά "ευαίσθητα" οπλικά συστήματα.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε το επίσημο ανακοινωθέν του Πενταγώνου αναφορικά με το προεδρικό "βέτο" στην κατασκευή των πάρκων αιολικής ενέργειας, περιμετρικά της βάσης.



Σχολιασμός απο το blog μας

Έχουμε ξανασχολιάσει την επίδραση της αιολικής ενέργειας και στα ελληνικά radars.  Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της εγκληματικής αδράνειας μέχρι σήμερα απο το ΥΕΕΘΑ στην ασύδοτη  εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε όλη την Ελληνική επικράτεια!!! Μα είναι δυνατόν να μην επηρεάζονται και τα δικά μας radars απο την λειτουργία αιολικών πάρκων; Επιτέλους δεν μπορεί κάποιος Έλληνας πατριώτης αξιωματικός ή αρμόδιος Υπουργός να το καταγγείλει δημόσια; Άραγε πόσες ακόμη κερκόπορτες πρέπει να ανοίξουμε για να διαλύσουμε την εθνική μας ασφάλεια; 

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης στη σημερινή κατάντια του κράτους, αρκεί να θυμηθούμε την ένδοξη ιστορία μας και την αστείρευτη  δύναμη της ελληνικής ψυχής. Η στιγμή έχει φτάσει για να τιμωρηθούν όσοι εγκλημάτισαν τις τελευταίες δεκαετίες σε βάρος του περήφανου ελληνικού λαού. Οι μάσκες έχουν πλέον πέσει..... Ο χρόνος πλησιάζει για την κοινωνική εξέγερση που θα δώσει ξανά την ελευθερία, την αισιοδοξία στους Έλληνες. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε..... 

Αξίζει να θυμηθούμε το παρακάτω απο τη περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας:

  

Πηγή άρθρου
http://www.cretalive.gr/new/112580/world/Beto_se_aiolika_apo_ton_Ompama

Δεν υπάρχουν σχόλια: