Αιολικά πάρκα, ΑΠΕ και η δήθεν ηλεκτροδότηση μαςΌταν κάτι φαίνεται, ή ακούγεται, παράλογο, ή οξύμωρο, ή παλαβό, ιδίως όταν το λένε σοβαροί άνθρωποι, τότε σχεδόν σίγουρα κάτι άλλο συμβαίνει, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε. Ζητώ την υπομονή σας, αυτή είναι μεγάλη ανάρτηση, αλλά θα σας δείξω ότι τα αιολικά μπαίνουν:


1) σαν ακριβοπληρωμένη δικαιολογία για διασυνδέσεις που
δεν αφορούν εμάς

2)οριοθετούν τα μεγέθη των καλωδίων (που όμως
δεν έχουν σχέση με την ηλεκτροδότησή μας) και

3) και, σατανικότερο,
χρηματοδοτούν (από την τσέπη μας) αυτά τα φαραωνικά καλώδια.

Τα αιολικά είναι καλή μπίζνα για τους αιολικούς, αλλά καλύτερη για τους καλωδιάδες. Και τα αιολικά, και τα καλώδια και όλα τα σχετικά είναι μέρος συνειδητής προσπάθειας:

(α) τόνωσης της παραγωγής και των εξαγωγών 3-4 χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Δανία),

(β) καλής αφορμή για την επιστροφή των "Ευρωπαίων" στις παλιές τους αποικίες και προτεκτοράτα της Μέσης Ανατολής και

(γ) της χρηματοδότησης αυτής της επιστροφής (ο Γερμανικός στρατός δεν είχε επιμελητεία, σιτιζόταν από κατεχόμενα).


Σημειώστε παρακαλώ, ότι οι τα αφεντικά των Σταυροφόρων που ξεκίνησαν περί το 1090 μΧ (μετά το Σχίσμα, το 1054, και το Μανζτικέρτ, το 1071) κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια η επιδρομή τους
να έχει καλά ηθικά ερείσματα, και να είναι δίκαιος. Η νέα "Σταυροφορία" έχει σαν έρεισμα την προστασία του Πλανήτη από την Ανρθωπογενή Κλιματική Αλλαγή, και σαν δικαιολογία την εισαγωγή ρεύματος από την ...Σαχάρα. Το πρώτο είναι αμφιλεγόμενη ανοησία που καταρρέει, αλλά συντηρείται μανιωδώς, το δεύτερο είναι τεχνικά ανοησία (και το παραδέχονται και οι ίδιοι, αν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα).

Τα 200-300 αιολικά μεγαβάτ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
δεν έχουν καμία σχέση με την ηλεκτροδότησή τους, ή με την δική μου.  Ούτε τα 2.000 αιολικά MW της Κρήτης. Ούτε τα 1.000 όσα της Λακωνίας. Μπορούμε να περάσουμε άλλα 2-3 χρόνια να μάς λέει η ΕΛΕΤΑΕΝ ότι τα αιολικά ηλεκτροδοτούν σπίτια και μειώνουν CO2, και να σας λέω ότι η ΕΛΕΤΑΕΝ μας δουλεύει (αλλά πληρώνεται για αυτό), και ότι με διαθεσιμότητα 20-24% τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν τίποτα παρά μόνο όταν φυσάει., και για λόγους που έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί ούτε μειώνουν εκπομπές ούτε εξοικονομούν καύσιμα, παρ' ότι πληρώνονται αδρά για την "έγχυσή" τους. Οι ντόπιοι το έχουν πιάσει αυτό, και λένε "τι να τα κάνουμε τα 2.000 ΜW, αφού δεν καταναλώνουμε ούτε 500! Και το ίδιο βιολί σε όλη την Ελλάδα.

Εάν βάλουμε όλα αυτά τα αιολικά (ή/και φ/β) μεγαβάτ είτε στο Ανατολικό Αιγαίο, είτε στην Κρήτη, όταν φυσάει, ή έχει ήλιο,  θα κάψουν τα τοπικά δίκτυα. Ένα άλλο λοιπόν παραμύθι που μας ταΐζουν είναι ότι με τις διασυνδέσεις το ρεύμα θα "εγχέεται" στο δίκτυο και θα ηλεκτροδοτεί  "άλλα σπίτια, αλλού", ή και θα ...εξάγεται!. Αυτό είναι παραμύθι γιατί τα καλώδια είναι πανάκριβα, και
κανένας τρελός δεν θα ποντίσει καλώδιο από την Νεάπολη Λακωνίας στα Χανιά, για να πηγαινοφέρνει 2 GW βόλτα μια φορά το τόσο, ή έστω όλο τον Αύγουστο αλλά τίποτα τον Ιούνιο. Ούτε βάζεις καλώδιο 300 MW για Χίο και άλλο ένα για Ικαρία, για να φέρνεις τυχαίο, στοχαστικό κουτουρού ρεύμα από εκεί. Ούτε χρειάζεται 2 GW από την Μεγαλόπολη η Κρήτη, ούτε 0,5 GW από την Πτολεμαΐδα, η Χίος.Όλη η διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας (το λεγόμενο καλώδιο της Βασούλας) είναι 0,5 GW. 

Προς το τέλος μίας παρουσίασης του περασμένου Ιουνίου,ενός Albrecht Kaupp, (
πρώτο pdf στα "presentations" εδώ), το λέει ο άνθρωπος, ότι "τα υποβρύχια καλώδια δεν είναι μόνο για ΑΠΕ", αλλά και ότι δεν προβλέπεται καλώδιο πάνω από 1GW σύντομα.  Σίγουρα μία παρουσίαση δεν τα λέει όλα, αλλά ή μας δουλεύουν γενικώς με τις χιλιάδες αιολικά, ή κάτι άλλο παίζει. (ίσως σκαρφίστηκαν τίποτα με Κύπρο και χρειάζονται πολλά αιολικά για να του χρηματοδοτήσουν καλωδίωση).Εάν ενδιαφέρεστε για το θέμα (και για να δείτε γιατί σκιζόμαστε με φαστ τρακ) θα σας συμβούλευα να χαζέψετε τα παρακάτω:  


Εκεί βρήκα το καλώδιο Λακωνία-Κρήτη:Και τον χάρτη της ...Αραβικής Άνοιξης.  Να θυμίσω ότι οι Αμερικάνοι ήταν βασικά παρατηρητές, όταν οι Σταυροφόροι Ευρωπαίοι ζορίστηκαν στην Λιβύη, και η Συρία δεν είναι δικός τους καυγάς (ο Ράμσφελντ το είπε: δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά οι τύποι (ο μακαρίτης ο Λίβυος και Σύριος, αλλά έχει πολύ χειρότερους):


Σημειώστε και το ατέλειωτο newspeak και στην Dii Enabling DESERTEC in EUMENA (του 2010, μοιάζει λίγο και με καταχώριση της ΑΒΒ, παριστάνει ότι είναι όλο πράσινες ΑΠΕ και πολύ καλώδιο DC)


Σημειώστε, τέλος, ότι ένα πουλάκι μου είπε, ότι αυτά που λέω τόσο καιρό για τις ΑΠΕ, τα ψιλοξέρουν και στην ΡΑΕ, και στο σημερινό ΥΠΕΚΑ (η Μπιρμπίλη μπορεί και να πίστευε τις αρλούμπες της). Δεν είναι δυνατόν, απόφοιτος σοβαρού σχολείου σε μηχανολογία, σε οποιαδήποτε μηχανολογία, να πιστεύει ότι τα χιλιάδες αιολικά MW στα νησιά, έχουν οποιαδήποτε σχέση με την ηλεκτροδότηση αυτών των νησιών, ή της Ελλάδας. Ή των γειτόνων... Αυτό που δεν ξέρω είναι άλλα πράγματα που δεν ξέρω, ή εάν παίζουμε θέατρο, ή μεμονωμένες αρπαχτές, ή τι...


Η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, αναμείνατε στο ακουστικό σας... Και εάν έχετε όρεξη, θα σας συνιστούσα δύο ενότητες από εδώ. Η μία είναι
για το Desertec, και η δεύτερη είναι το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο. Που μπορεί και να τους έχει εκτραπεί λιγάκι από την Φουκουσίμα και τα οικονομικά, λόγω οικο-παγίδας.
Πηγή άρθρου

http://www.filoumenos.com/apopseis/5740-aiolika-parka2cape-kai-i-dithen-ilektrodotisi-mas.html
Δεν υπάρχουν σχόλια: