Νέες προσφυγές κατά των αιολικών πάρκων στην Κρήτη


Γιώργος Κεραμιτζόγλου


Πολλαπλασιάζονται οι φορείς της Κρήτης που τάσσονται κατά των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που σχεδιάζονται για όλη την περιοχής. Το Παράρτημα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας συνυπογράφει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εγκατάστασης, μέσω φαστ τρακ, ανεμογεννητριών ισχύος άνω των 2.000 ΜW.

Σύμφωνα με τα μέλη του ΓΕΩΤΕ στις διαδικασίες αδειοδότησης που ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται για την εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν έχει εμπλακεί η τοπική κοινωνία, η χωροθέτηση δεν ακολουθεί χωροταξικό σχεδιασμό, ούτε σε άλλο αναπτυξιακό σχεδιασμό των Δήμων ή των Περιφερειών.

Την προσφυγή στο ΣτΕ έχουν υπογράψει έως τώρα οι περισσότεροι μεγάλοι δήμοι της Κρήτης και 22 φορείς. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, προβλέπεται η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στους νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου και Χανίων ακόμα και μέσα σε προστατευόμενες περιοχές.


Σχολιασμός απο το blog μας

Πιο συγκεκριμένα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας έχουν υπογράψει περισσότεροι από 90 φορείς από τους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου καθώς και 5 δήμοι (Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Μυλοποτάμου, Σελίνου και Σφακίων) κατά των έργων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που σχεδιάζονται στην Κρήτη. 
 
Ας μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μαζί με τη Ρόδο και την Κέρκυρα προσελκύουν κάθε χρόνο πάνω απο 10.000.000 τουρίστες.... Συνεπώς το πλήγμα που θα δεχθεί η Κρήτη αν προχωρήσουν αυτοί οι εγκληματικοί σχεδιασμοί, θα αποτελέσει ταφόπετρα στην τουριστική βιομηχανία του νησιού. Ας το ξανασκεφτούν καλύτερα οι ιθύνοντες μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους των ΑΠΕ και ας σεβαστούν επιτέλους την τοπική οικονομία, την ένδοξη ιστορία και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού. Σε αντίθετη περίπτωση αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση το στραγγαλισμό του λεβέντικου νησιού...... Αξίζει να θυμηθούμε τα παρακάτω σοφά λόγια:

Πηγή άρθρου
http://www.skai.gr/news/environment/article/213776/nees-prosfuges-kata-ton-aiolikon-parkon-stin-kriti/

Δεν υπάρχουν σχόλια: