Σελίδες

Πρωτοβουλία ενάντια στην κατασκευή Αιολικού Πάρκου ΜΑΜΟΥΘ στη Χίο

Οι θέσεις μας

Δεν είμαστε αντίθετοι στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μέτρο που αυτό είναι συμβατό με τα μεγέθη του νησιού μας και στον βαθμό που αυτό δεν αλλοιώνει την αισθητική του τοπίου και δεν γίνεται απειλή για την βιοποικιλότητα. Συμφωνούμε να στηθούν ανεμογεννήτριες, ακόμη και τόσες όσες θα ήταν αρκετές να αντικαταστήσουν το ρυπογόνο εργοστάσιο της ΔΕΗ (αν αυτό ήταν εφικτό τεχνικά) και να μας εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Διαφωνούμε όμως και θα ταχθούμε ενάντιοι με κάθε τρόπο στην στυγνή εκμετάλλευση της φύσης του νησιού με το στήσιμο γιγάντιων αιολικών εργοστασίων τα οποία θα αλλοιώσουν το φυσικό περιβάλλον με στόχο να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα που θα αποστέλλεται στην Εύβοια και από κει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Δεν θέλουμε να γίνει ολόκληρο το νησί μας ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού για να καλύπτει στις ανάγκες άλλων. Δεν θα επιτρέψουμε να τσιμεντωθούν τα βουνά, να αλλοιωθούν οι περιπατητικές διαδρομές, να μαγαριστούν οι βιότοποι με πυλώνες, μετασχηματιστές και καλώδια, που ως μοναδικό στόχο θα έχουν τον πλουτισμό των επενδυτών εις βάρος του νησιού και της ποιότητας ζωής μας. Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας νεκροταφείο σκουριασμένων ανεμογεννητριών και συναφών μηχανημάτων σε δέκα χρόνια που θα τελειώσουν οι επιδοτήσεις, οι επενδυτές θα εξαφανιστούν ξαφνικά όπως ακριβώς εμφανίστηκαν, και τα έργα αυτά θα αφεθούν στη μοίρα τους να σαπίζουν και να μας θυμίζουν σε μας και στις επόμενες γενιές την απερισκεψία μας.

Πηγή άρθου
http://chiosantirokas.blogspot.com/p/blog-page_22.html


Σχολιασμός απο το blog μας
 
Αξιότιμοι συναγωνιστές μας,
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Τα αιολικά πάρκα όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. Άρα μία συστοιχία ανεμογεννητριών  60  μέτρων κάνουν την ίδια καταστροφή με εκείνες των 120 μέτρων. Συνεπώς ποια η διαφορά αφού και στις δύο περιπτώσεις  το φυσικό τοπίο, οι  οικισμοί  και η ζωή των κατοίκων υποβαθμίζονται με το πιο στυγερό τρόπο, ενω η κερδοσκοπία των μεγαλοεπιχειρηματιών εξασφαλίζεται με το καλύτερο τρόπο; 
 Τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν την αντίσταση των κατοίκων απέναντι στις εταιρείες ΑΠΕ, γιατί απλά θίγουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι πολίτες οφείλουν να επαγρυπνούν και να μη τρώνε ότι τους σερβίρουν.....Όλοι εμείς που διατυπώνουμε την αντίθεση μας στην ασύδοτη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων, μπορεί να θεωρούμαστε σήμερα απο κάποιους γραφικοί ή σκοταδιστές ή οπισθοδρομικοί, αλλά η ιστορία θα μας δικαιώσει μία μέρα... Θα αποδειχθεί πόσο δίκαιος ήταν ο αγώνας μας και θα καταδικάσει αυστηρά όλους εκείνους που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τα τραγικά  οικονομικά αδιέξοδα της χώρας, ίσως προχωρήσουν  γρηγορότερα τις εξελίξεις (ακύρωσης νέων έργων ή επεκτάσεις ΑΠΕ) οπότε και απαλλαγούμε απο την αιολική λαίλαπα δια παντός!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: