Σελίδες

Αιολικά πάρκα σε περιοχές Νatura της Λακωνίας!


“ Το ΣτΕ ακυρώνει υπουργικές αποφάσεις ”
Στον "αέρα" βρίσκονται επενδύσεις αιολικών πάρκων που απ' ότι φαίνεται τις προωθούσαν ιδιώτες αλλά και κρατικές υπηρεσίες χωρίς σωστό προγραμματισμό και χωροθέτηση.

Στην ακύρωση ΚΥΑ με τις οποίες εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Λακωνία, σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας και τόπος κοινοτικής σημασίας, εστιάζει η Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι η ειδική χωροταξική μελέτη του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, με στόχο τη χωροθέτηση ζώνης αναζήτησης αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της βορειοανατολικής Λακωνίας, αγνόησε τη ΖΕΠ, ενώ οι διαδικασίες αδειοδότησης πολλών ξεκίνησαν χωρίς "προηγούμενο προγραμματισμό".

Ειδικότερα, για την περιοχή Κατάρτια - Τούρλες έχει γίνει προσφυγή στο ΣτΕ για το Καλογεροβούνι - Πούλος, η ΚΥΑ έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και του περιφερειάρχη ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, όπως και του αιολικού πάρκου στη θέση Γρόπες - Ράχη Γκιώνη. Η επιτροπή ζητεί πληροφορίες για την εξέλιξη της αίτησης ακύρωσης και ερωτά αν έχουν εγκριθεί νέοι περιβαλλοντικοί όροι για τα άλλα δύο και αν ναι αιτείται να δοθούν προς έλεγχο, όπως και το σύνολο των αποφάσεων έγκρισης.

 Πηγή άρθρου
www.notospress.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: