Σελίδες

ΑΙΟΛΙΚΑ: Το πρώτο καταγεγραμμένο φάουλ του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Σκούρτη



Ένα πρώτο δείγμα για το ήθος και το ύφος της νέας καλλικράτειας τοπικής αυτοδιοίκησης και τον τρόπο που προτίθεται να την ασκήσει ο νεοεκλεγείς στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Σκούρτης, πήραμε την περασμένη βδομάδα με το καλοστημένο show  που οργάνωσε στο γραφείο του υπέρ των συμφερόντων της επενδύτριας ξένης εταιρείας του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα.

Ο καταρχήν πολέμιος της πρότασης εγκατάστασης
ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα, κάλεσε στο γραφείο του τους εκπροσώπους της εταιρείας για να ζητήσει υποτίθεται εξηγήσεις, κι ως δια μαγείας ήρκεσαν μερικά λεπτά για να πεισθεί για την χρησιμότητα του έργου και να άρει όλες τις επιφυλάξεις του.

Stand by
οι κάμερες αποθανάτισαν τα φαρδιά χαμόγελα ικανοποίησης των παρευρισκομένων και του ίδιου του Σκούρτη με την προ-κατ δήλωση: «Πείσθηκα, λοιπόν, και θεωρώ ότι το έργο πρέπει να γίνει». Κάπως έτσι, τέλος πάντων τα είπε. Προσθέτοντας, αμέσως μετά, ότι την τελική απόφαση θα την πάρει, βέβαια, το Περιφερειακό Συμβούλιο…

Μια προκλητική δήλωση ενός ευτελούς σεναρίου: Να βγει προς τα έξω ότι ο νέος άρχων του Νομού είναι υπέρ της επένδυσης, με ό,τι αυτό σημαίνει, αλλά και να πάρουν το μήνυμα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι πριν την επόμενη συνεδρίαση του Οργάνου!
Εκτός κι αν οι κάμερες, όλως τυχαίως περνούσαν απέξω και βρήκαν πόρτα ανοιχτή και μπήκαν 

Όλως τυχαίως, σίγουρα δεν πέρασε από κει ο Δημήτρης Φαναριώτης. Παραβρέθηκε, λέει ο ίδιος, στη συνάντηση επειδή το θέμα της συζήτησης αφορούσε «ευγενική» πρόταση-προσφορά της εταιρείας για την μετεγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ από τα Γαζάτικα…

Τότε να υποθέσουμε, ότι λάθος δηλώσεις έκαμε ο Αντιπεριφερειάρχης κι ότι λάθος χαμόγελα (με νόημα) κατέγραψαν
οι κάμερες;

Μια απαραίτητη παρένθεση: Η στημένη επιχείρηση εξαπάτησης των κατοίκων της άνω Κορακιάνας για τη δήθεν μετεγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ από τα Γαζάτικα, με την «ευγενική» προσφορά της γερμανικής εταιρείας Enova κρατάει χρόνια. Κρατάει από τότε που η ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με το υπ’ αριθ. 5552/10-08-09, που υπογράφει ο Δ/ντης Σχεδιασμού Ι. Καμπούρης, προς την Enova, εφιστά την προσοχή της εταιρείας στις αναμενόμενες τοπικές αντιδράσεις για τη σύνδεση με τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Βασίλειο, Γαζάτικα. Το θέμα προχώρησε αθόρυβα και στη συνέχεια, στις 20. 01. 10 η Δ/νση Δασών εκδίδει την με αριθ. 27697 π.ε. Πράξη Χαρακτηρισμού για τα 9,269 στρέμματα του οικοπέδου της εταιρείας στη θέση Παλαιοχώραφα – Φουρνιές άνω Κορακιάνας,  ενώ στις 02. 12. 2010, ο πρώην Νομάρχής Στ. Πουλημένος (παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του στη συνεδρίαση του Ν. Σ. στις 20. 09. 2010) υπογράφει την σχετική απόφαση αριθ. 33226/09 Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση εκεί του υποσταθμού 150/20 kVτης Enova, για την διοχέτευση του παραγόμενου ρεύματος στο δίκτυο της ΔΕΗ μέσω του υποσταθμού στα Γαζάτικα…

Άρα αυτό το θέμα είχε από την αρχή ακολουθήσει την πεπατημένη και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και του ακαθάρτου!

Μπροστά σ’ όλες αυτές τις μαϊμουδιές και δολοπλοκίες, όσοι, αγωνιζόμενοι ανιδιοτελώς για την προστασία του περιβάλλοντος και του τόπου μας και που, μάλιστα,  βιώσαμε κυριολεκτικά στο πετσί μας το όργιο της διαφθοράς της Διοίκησης.
Ενεργοί πολίτες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, που αφήνει ελεύθερους αιμοσταγείς μπράβους, που δια βουλεύματος σταματάει την έρευνα για τον εντοπισμό ηθικών αυτουργών σε απόπειρες κατά της ζωής μας, που βάζει στο αρχείο ογκώδεις δικογραφίες με αποχρώσες ενδείξεις πεντέξι κακουργημάτων, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να είμαστε αγωνιστικοί και αμείλικτοι.

Δικαιούμαστε, εν προκειμένω, έχοντας διερευνήσει ενδελεχώς το συγκεκριμένο θέμα, να καταγγείλουμε δημόσια τις μεθοδεύσεις του κ. Σκούρτη και την μεροληπτική συμπεριφορά του υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και εις βάρος του τόπου. 

Διότι υπάρχουν δημοσιευμένες επώνυμες σοβαρότατες καταγγελίες, τις οποίες ο Αντιπερειφερειάρχης δεν δικαιούται να αγνοεί.  Κι αντί να τις διερευνήσει πρώτα, σπεύδει να αθωώσει και να επιβραβεύσει, μάλιστα, τους καταγγελλόμενους, επιχειρώντας, με την ιταμή δήλωσή του στα μέσα, να περάσει το σχετικό μήνυμα και ταυτόχρονα να χειραγωγήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου η αναμενόμενη απόφαση να είναι θετική για την εταιρεία.
   
Καταγγέλλουμε στον κερκυραϊκό λαό, ότι βρισκόμαστε ενόψει ενός πρωτοφανούς για τον τόπο σκανδάλου, με απρόβλεπτες καταστροφικές περιβαλλοντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, που θα βιώσουμε άμεσα και που θα κληροδοτήσουμε στις επερχόμενες γενεές εις τον αιώνα τον άπαντα.


Σπύρος Α. Σαλβάνος
Πρόεδρος Δ. Σ.
«Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»


Πηγή άρθρου
salvanos.gr/show_article_gr.asp%3Fcode%3D194




1 σχόλιο:

Αντκαν είπε...

Τα αιολικά είναι απάτη και οι Κεφαλλονίτες ξύπνιοι, δεν είναι ;
Να συντονιστούμε σε Εθνική Επιτροπή κατά των αιολικών και να προσχωρήσουμε μαζικά στην EPAW πριν να είναι αργά..