Σελίδες

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ !!



Κάπως έτσι θα βλέπετε το τοπίο στη νοτιοδυτική Λευκάδα μετά την απόφαση του Δήμου να επιτρέψει σε Ισπανική εταιρία να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες σε όλη την περιοχή της κορυφογραμμής, από τα όρια του χωριού Δράγανο και μέχρι τη περιοχή πάνω από τη ξακουστή παραλία.
Μια περιοχή απείρου φυσικού κάλους, διάσημη σε όλο το κόσμο, από τις λίγες  εναπομείναντες παρθένες περιοχές, που δέχεται επισκέπτες από όλο το κόσμο αντί να προστατευθεί γίνεται «βορά» σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Καταθέστε τη διαμαρτυρία σας.
Επειδή το Πόρτο Κατσίκι δεν ανήκει μόνο στο Δήμο Απολλωνίων αλλά σε ολόκληρη τη Λευκάδα  και σε ολόκληρο το κόσμο που το επισκέπτεται και το θεωρεί μια από τις ομορφότερες παραλίες στο κόσμο και επειδή η αντίδραση των ντόπιων δεν φθάνει για να σταματήσει τα αισχρά σχέδια των Ισπανών για την υποβάθμιση της περιοχής, η δική σου φωνή διαμαρτυρίας θα προστεθεί στις δικές μας (των ντόπιων κατοίκων) ώστε να ματαιωθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Λευκάδας.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα (ανεξάρτητα από τη καταγωγή σας, ή το τόπο κατοικίας σας) και πατήστε στο αποστολή, αν επιθυμείτε να συμπεριληφθεί το όνομά σας στη λίστα που θα κατατεθεί μέσω του τοπικού βουλευτή στη Βουλή των Ελλήνων και θα βοηθήσει στη ματαίωση των σχεδίων των Ισπανών:
www.portokatsiki.com/anemogenitries.php


Eμείς θα σας ενημερώνουμε τακτικά για τη πορεία του θέματος και θα σας κρατάμε ενήμερους για τα αποτελέσματα της διαμαρτυρίας.
Ιστορικό της προσπάθειας εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Νοτιοδυτική Λευκάδα.
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Απολλωνίων του νομού Λευκάδας αποφάσισε να επιτρέψει σε ισπανική εταιρεία να εγκαταστήσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Λευκάδας (σημειωμένη στο χάρτη) την εγκατάσταση ανεμογεννητριών με σκοπό τη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που θα πουλιέται στη Δ.Ε.Η.
Οι ανεμογεννήτριες αυτές θα έχουν ύψος από 40 ως 70 μέτρα και θα εγκατασταθούν στα όρια της κορυφογραμμής του βουνού ανάμεσα από τα χωριά  Βασιλική και Άγιο Πέτρο που βρίσκονται από την ανατολική πλευρά του βουνού και τα χωριά Δράγανο και Αθάνι που βρίσκονται από την δυτική πλευρά του βουνού και μέχρι και πάνω από το Πόρτο Κατσίκι.
Αρχικά θα εγκατασταθούν 28 ανεμογεννήτριες και στη συνέχεια σε δεύτερη και τρίτη φάση θα εγκατασταθούν άλλες 200 περίπου.
Το ερώτημα είναι ποιος κερδίζει από αυτή την ιστορία;
Η Ισπανική εταιρεία επιδοτείτε για κάθε ανεμογεννήτρια με εξωφρενικά ποσά, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Δήμο δίνει κάποια ψίχουλα κάθε έτος.
Οι κάτοικοι αντιδρούν και χρειάζονται τη συμπαράστασή μας.


Πηγή άρθρου
www.portokatsiki.com/anemogenitries.php

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

το πράγμα δεν σηκώνει ευγένειες... Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι λωποδύτες με ΠΛΗΡΗ κάλυψη από την Μπιρμπιλοπαρέα. Η Ελλάδα τους χρειάζεται για να πουλάνε σαβούρες και να εισπράτουν ότι προλάβουν από εμπορία ρύπων. ΜΟΝΟ αν στραφεί η Γερμανία σε άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή έχουμε ελπίδα.

Κατά κάποιο μακάβριο τρόπο το τσουνάμι χτύπησε όλο το Πρασινο Παραμύθι, γιατί αναγκάζονται οι Γερμανοί (προσπαθώντας να σω΄σουν τα πυρηνικά τους) να πούνε στον κόσμο τους ότι τα αιολικά ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ!