Σελίδες

Την αντίθεση της για αιολικά πάρκα σε περιοχές της Βοιωτίας και της Στερεάς εκφράζει η Περιφερειακή Σύμβουλος Δ. Σπανούδη

Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος επικεφαλής του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Δέσποινα Σπανούδη σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε διάφορες περιοχές.

«Ο αριθμός αυτός μεγαλώνει εκρηκτικά καθημερινά με καταιγισμό νέων αιτήσεων και αδειοδοτήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμεσότατος κίνδυνος μετατροπής της Στερεάς σε γη που σε δραματικό βαθμό έχει παραχωρηθεί και κατέχεται από το ανεξέλεγκτο ενεργειακό κεφάλαιο. Τα ποσοτικά στοιχεία μόνο για τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ την τελευταία περίοδο του 2010, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για αυτό που επιχειρείται με καταιγιστικό τρόπο στη Στερεά», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σπανούδη.

Επίσης κάνει λόγο για «εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων ακόμη και σε μνημεία Unesco (Μονή Οσίου Λουκά) όπως και σε περιοχές για τις οποίες υπάρχει ήδη αρνητική δικαστική απόφαση (Κιθαιρώνας)».

Τέλος ερωτά τον κ. Περιφερειάρχη αν είναι ενήμερος «για την έκταση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αθρόα όσο και ανεξέλεγκτη αδειοδότηση ενεργειακών εγκαταστάσεων» και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα.


Πηγή άρθρου
www.tabloid.gr/%3Fp%3D1803

Δεν υπάρχουν σχόλια: