Σελίδες

Βρετανία: Προβλέψεις για κατακόρυφη μείωση των νέων off shore αιολικών


Κατακόρυφη μείωση της εγκατάστασης νέων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη Βρετανία, κατά 93%, αναμένεται το 2013.

Η μείωση των νέων υπεράκτιων αιολικών «απειλεί» την ανάπτυξη του κλάδου των ανεμογεννητριών, ο οποίος καλείται να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι εκτιμήσεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις εταιρείες του χώρου, ενώ πηγές του κλάδου επισημαίνουν στην εφημερίδα Guardian πως «η βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα κενό στα μέσα της δεκαετίας, προτού ξεκινήσει ο τρίτος γύρος ανάπτυξης και αυτό προκαλεί προβλήματα στην παραγωγική αλυσίδα».

Πηγή άρθρου


Σχολιασμός από το blog μας

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο θα μαθαίνουμε  ακυρώσεις έργων αιολικών πάρκων στη ξηρά ή στη θάλασσα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ανεμογεννήτριες μεγάλης κλίμακας, είναι οικονομικά ασύμφορες, δεν προσφέρουν λύσεις στο ενεργειακό πρόβλημα με αποτέλεσμα να ανεβάζουν το κόστος ζωής όλων από το ακριβότερο ρεύμα που παράγουν (όποτε φυσήξει κάποιο αεράκι). Όσο και αν τρέχουν οι πολυεθνικές εταιρείες να προλάβουν, δεν θα πετύχουν τους στόχους τους για νέα κέρδη……..Πω πω στενοχώρια!!!!!!!!

Συμπέρασμα: Οι επικείμενες πτωχεύσεις κρατών, η αβεβαιότητα στην ευρωζώνη, θα προστατεύσουν τελικά  το φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες από τους αεριτζήδες της πράσινης ανάπτυξης, που σπέρνουν ανεμογεννήτριες όπου θέλουν, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων. Στη χώρα μας  οι αιολοφωστήρες ήδη  αισθάνονται το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Εμείς πάντως,  τους θυμίζουμε τα λόγια από ένα γνωστό λαϊκό άσμα: «είναι κακό στην άμμο να κτίζεις παλάτια……..»



Δεν υπάρχουν σχόλια: