Μπιρμπίλη: Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας
(Απόσπασμα άρθρου)

«Θέλουμε αγρότες και όχι παραγωγούς ενέργειας. Για τον λόγο αυτό περιορίσαμε σε 1% ανά νομό το μέγιστο ποσοστό χρήσης της γης υψηλής παραγωγικότητας για εγκατάσταση φωτοβολαϊκών», τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Veto. 

«Δεν θα σπαταλήσουμε την παραγωγή για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών» επεσήμανε η υπουργός και ξεκαθάρισε ότι «τα φωτοβολταϊκά δεν είναι η νέα επιδότηση όπως ήταν παλιά το βαμβάκι».
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και τη δημιουργία αιολικών πάρκων τόνισε ότι, «το πρόβλημα δεν είναι η δυνατότητα προσφυγής, αλλά ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθεί τελεσίδικα η σχετική απόφαση». Επεσήμανε, δε ότι «αυτοί που αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες είναι μειοψηφία αλλά είναι οι μόνοι που ακούγονται» και τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού όπως είπε «μόνο έτσι οι ακραίες αντιδράσεις θα γίνουν όλο ένα και σπανιότερες». 


Πηγή άρθρου


Σχολιασμός από το blog μας


Η κυρία Μπιρμπίλη δεν έχει αναφερθεί ποτέ (ούτε και τα ΜΜΕ) στη περίφημη εκείνη διαδικτυακή διαβούλευση για τις ΑΠΕ, που έληξε στις 15/01/2010. Σε αυτήν, εξειδικευμένοι επιστήμονες, σύλλογοι, ενώσεις αλλά και απλοί πολίτες, κατακεραύνωσαν με τις τεκμηριωμένες απόψεις τους τα σχέδια του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας. Σε καμία περίπτωση το ΥΠΕΚΑ δεν έλαβε υπόψη του αυτές τις απόψεις. Ούτε έχει ανακοινωθεί και κάποιο πόρισμα από ότι ξέρουμε( αν γνωρίζει κάτι κάποιος διαφορετικό να επικοινωνήσει μαζί μας). Μόνο μειοψηφία δεν ήταν όλοι εκείνοι που αντέδρασαν στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αλλά και σε όλη την Ελλάδα επίσης υπάρχουν αντιδράσεις κατά ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας και ειδικότερα σε ανεμογεννήτριες. Η αλήθεια είναι ότι όσοι βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες όλων αυτών των ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας, είναι εκείνοι που πρωτίστως αντιδρούν. Η κ. Μπιρμπίλη, οι συνεργάτες της και όλοι οι πράσινοι ψευτοενεργοσωτήρες έχουν υποστεί μήπως τις επιπτώσεις από κάποιο αιολικό πάρκο;   Σαν να μην έφτανε η απόλυτη κοροϊδία, επιθυμεί η κ. Μπιρμπίλη να αυξηθεί παραπέρα η προπαγάνδα των ΑΠΕ για να εξοντωθούν και οι τελευταίοι αντιστεκόμενοι……. Εμείς απλά θα θυμίσουμε τα σοφά λόγια που είπε ο Leonardo da Vinci: «Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν και εκείνοι που δεν βλέπουν» και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: