Σελίδες

Μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας ΔΕΗ και Γάλλων


Μνημόνιο συνεργασίας επισημοποίησαν χθες (02/12/2010) την πρόθεσή τους να υλοποιήσουν κοινές επενδύσεις για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Ελλάδα η ΔΕΗ και ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος EDF. 

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν μέσω των θυγατρικών εταιρειών τους στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΔΕΗ Ανανεώσιμες και EDF Energies Nouvelles). Η ΔΕΗ επιδιώκει να επωφεληθεί εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό της αδειοδοτημένα αιολικά πάρκα της EDF και η γαλλική εταιρεία να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις επενδύσεις της, αξιοποιώντας τη ΔΕΗ ως κυματοθραύστη απέναντι σε ενδεχόμενες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες ή γραφειοκρατικά προσκόμματα. 

Η συμφωνία που έχει εγκριθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από το Δ.Σ. της ΔΕΗ, προβλέπει σε πρώτη φάση τη συνεργασία για την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων της EDF στη Φλώρινα, ισχύος έως και 200 MW, καθώς και ενός υβριδικού έργου στην Κρήτη (αιολικό πάρκο ισχύος 90MW και υδροηλεκτρικός σταθμός προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ), το οποίο έχει ήδη αδειοδοτηθεί από τη ΡΑΕ.
Το πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπει την είσοδο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με ποσοστά ελέγχου από 30% έως και 49% στις επιμέρους εταιρείες, οι οποίες θα ιδρυθούν για να «τρέξουν» τις επενδύσεις.
Β.Γ.


Πηγή άρθου



Σχολιασμός από το blog μας

Για άλλη μία φορά αξιοποιείται η ΔΕΗ «ως κυματοθραύστης» ή «Δούρειος Ίππος» αν θέλετε, απέναντι σε ενδεχόμενες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες ή γραφειοκρατικά προσκόμματα, στην εγκατάσταση των  γαλλικών ανεμογεννητριών αυτή τη φορά. Με μία λέξη: ΑΙΣΧΟΣ !!!!! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ. 

Δυστυχώς ΟΙ ΑΙΟΛΟΦΩΣΤΗΡΕΣ του ΥΠΕΚΑ φαίνεται ότι δεν κατανοούν ή δεν θέλουν να αποδεχθούν τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας. Οι σπασμωδικές κινήσεις τους θυμίζουν πολύ τη σοφή  λαϊκή ρύση: Εδώ το σπίτι καίγεται και η γριά χτενίζεται! Αντί να σταματήσουν οποιαδήποτε άλλη αιολοφούσκα, εκείνοι τρέχουν για να προλάβουν τις επιδοτήσεις, πριν την ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ της  χώρας, που θα τους ακυρώσει όλα τα σκοτεινά κερδοσκοπικά τους παιχνίδια. 

Η χώρα δεν αντέχει άλλες αστοχίες, άλλα λάθη. Οι ανεμογεννήτριες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη, ούτε θα συντελέσουν στην ευημερία των Ελλήνων. Δεν λύνουν το ενεργειακό πρόβλημα αλλά αντίθετα ανεβάζουν το ενεργειακό κόστος, καταδικάζουν τη  χώρα σε μόνιμη ύφεση, και τα  ελληνόπουλα αναγκαστικά στη μετανάστευση…….. για την αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης, που θα τους δώσει τις ευκαιρίες  να μεγαλώσουν με σιγουριά και  αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: