Σελίδες

Vestas: Κλείνει πέντε εργοστάσια - Μειωμένη η ζήτηση για ανεμογεννήτριες


Το κλείσιμο πέντε εργοστασίων σε Δανία και Σουηδία, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 3.000 θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε η δανική Vestas, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών.
Η Vestas θα επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις της στην Ισπανία και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας Ντίτλεφ Ένγκελ, προχώρησε στην εν λόγω κίνηση «ώστε να μη μας αναγκάσουν άλλοι να την κάνουμε».

Η εταιρεία ανέφερε ότι παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αιολική ενέργεια παγκοσμίως, η ζήτηση για ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη ήταν χαμηλότερη από την αναμενόμενη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μείωση των κερδών του το γʼ τρίμηνο κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Απέδωσε την τάση αυτή στην επιφυλακτικότητα «χρεωμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων» να επενδύσουν σε νέα αιολικά πάρκα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ισπανίας, που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε τη δραστική περικοπή στη χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Πηγή άρθρου 

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/7ecb21c1-f9b9-4ae0-b780-c3a51ea3104d









Σχολιασμός απο το blog μας


Η επιδείνωση όλων των οικονομικών μεγεθών στις χώρες τις ευρωζώνης και ιδιάιτερα του νότου, αποδεικνύει την ανομειογένεια που υπήρχε πάντοτε στην ανάπτυξη μεταξύ Βορρά και Νότου. Η οικονομική αβεβαιότητα ακυρώνει σειρά επενδύσεων. Όσο αφορά την  Ελλάδα, η πτώχευση είναι θέμα χρόνου όπως εκτιμά ο  διεθνούς φήμης οικονομολόγος-αναλυτής Νουριέλ Ρουμπίνι. Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Capital»  σημειώνει ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, «τα δεδομένα μιλούν μια πολύ καθαρή γλώσσα».


Ακόμη και αν οι Έλληνες υλοποιήσουν το δρακόντειο πρόγραμμα περικοπών, «πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω», αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος, το βάρος του χρέους σύμφωνα με την πρόγνωση του ΔΝΤ θα παραμείνει αισθητά πάνω από 100% του ΑΕΠ. Το παραμικρό εξωτερικό σοκ αρκεί για να καταστεί «ανεξέλεγκτο» το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. «Για αυτό, το ερώτημα που τίθεται για μένα δεν είναι εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά μόνο πότε», τονίζει ο κ. Ρουμπίνι.

Εκτιμά δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης εκείνο που ενδεχομένως κάνει είναι «να καθυστερεί την κατάρρευση των ελληνικών ομολόγων – στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το χρονικό σημείο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», αναφέρει ο ίδιος. 

Συνεπώς επαληθεύονται στο ακέραιο οι ισχυρισμοί μας , ότι όσο συντομότερα έρθει η πτώχευση στη χώρα μας, τόσο γρηγορότερα θα απαλλαγούμε και απο την αιολική λαίλαπα !!!! 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: