ΣΥΡΙΖΑ: Απάτη η "πράσινη ανάπτυξη" του ΠΑΣΟΚΟ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης σχολίασε την περιβόητη "πράσινη πολιτική" του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και στόχο είναι η κερδοσκοπική λεηλασία της Μεσογείου, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής: 

«Το σημερινό Επενδυτικό Φόρουμ για την «πράσινη» ανάπτυξη, του οποίου προπομπός υπήρξε η χθεσινή πολιτική Σύνοδος Κορυφής, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια συνάντηση πολυεθνικών της Ενέργειας, τραπεζών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων-παραρτημάτων τους, με στόχο την κερδοσκοπική λεηλασία της Μεσογείου, στο όνομα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Την ώρα που, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης, η ΔΕΗ υποβαθμίζεται, κατατεμαχίζεται και ενοικιάζεται, βαίνουσα ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση, ενώ τα ηλεκτρικά τιμολόγια πετάνε στα ύψη για τα λαϊκά στρώματα, ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ουσία εξαγγέλλει, στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης, ένα μεγάλο κερδοσκοπικό φαγοπότι υποτιθέμενου ύψους 45δις για τις πολυεθνικές της Ενέργειας και τράπεζες!

Η κατά τον Γ. Παπανδρέου, «πράσινη» ανάπτυξη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποθέωση της «πράσινης» φοροεπιδρομής, της «πράσινης» κερδοσκοπίας των πολυεθνικών και των «πράσινων» εκποιήσεων, τα οποία συνοδεύονται με τις «πράσινες» εκχωρήσεις των τελευταίων ελεύθερων χώρων προς «τσιμεντοποίηση» και «εμπορευματοποίηση».

Ο δρόμος για μια ανάπτυξη, με επίκεντρο την κοινωνική δικαιοσύνη, την απασχόληση και το περιβάλλον, προϋποθέτει την άμεση απεμπλοκή από την «τρόικα» και το «μνημόνιο», τη ρήξη με τον χρηματιστικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές οικο-business και την εφαρμογή ενός νέου ριζοσπαστικού προοδευτικού και σοσιαλιστικού προγράμματος»

Πηγή άρθρου
http://www.mediasoup.gr/node/19618?page=1


Δεν υπάρχουν σχόλια: