Σελίδες

Πράσινες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια


Οι υπεύθυνοι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αιτήσεις για δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία αν λειτουργούσαν σήμερα, θα ήταν τα μεγαλύτερα σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».
Πρόκειται για επενδύσεις που σχεδιάστηκαν από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την RF Energy, οι οποίες προγραμματίζονται να γίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ανοιχτά της Λήμνου αντίστοιχα.

Όσον αφορά την πρώτη επένδυση, η οποία χρονολογείται από το 2007, κόλλησε στα γρανάζια της ΡΑΕ και πρόκειται για ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 550 μεγαβάτ.
Η δεύτερη επένδυση αφορά υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 500 ΜW, της εταιρείας RF Energy και η αίτηση είχε υποβληθεί στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Πολλές ελπίδες έχουν εναποτεθεί στον νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο σύντομα θα ψηφίσει η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, το οποίο θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σχολιασμός από το blog μας

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι πράσινοι επενδυτές χωροθετούν όπου θέλουν χωρίς φραγμούς, για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Το ΥΠΕΚΑ μοιάζει πλέον με εστιατόριο πολυτελείας με τους πράσινους επενδυτές να κάθονται στα τραπέζια «ως VIP πελάτες» και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου σαν καλοντυμένοι σερβιτόροι να προσφέρουν «γη και ύδωρ». Έτσι μετά τον ξεκοιλιασμό των κορυφοργαμμών , μετά τις μαζικές αντιδράσεις επιστημόνων, συλλογικών φορέων και απλών πολιτών, ήρθε η σειρά των θαλασσών μας. Έλεος! Σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο της Ευρώπης μετατρέπεται η πατρίδα μας………Μήπως θα έπρεπε οι υπεύθυνοι πολιτικοί φορείς να επισκεφτούν οφθαλμίατρους;

Πηγή άρθρου
http://www.econews.gr/2010/02/04/green-investments-wind-energy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: