Σελίδες

THE WIND SCAM FARM απο τον Δρ John Etherington



Το φάντασμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την πολιτική γύρω από τον πανικό που προκάλεσε «Goldrush» για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είχαν ως αποτέλεσμα, να μη πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μίας.

Στο βιβλίο του «In The Wind Farm Scam », ο Δρ J. Etherington υποστηρίζει ότι στην περίπτωση της αιολικής ενέργειας η παραπληροφόρηση τα τελευταία χρόνια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο. Οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να παράγουν αρκετή ενέργεια για τη μείωση των παγκόσμιων επιπέδων CO2. Η αιολική ενέργεια, είναι από τη φύση διαλείπουσα και δεν μπορεί να δημιουργήσει μια σταθερή παραγωγή, με αποτέλεσμα να καθιστά αναγκαία την εφεδρεία άνθρακα και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, που αναιρούν σημαντικά την αποθήκευση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Εκτός από την αναποτελεσματικότητα της αιολικής ενέργειας, υπάρχουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούν οι ανεμογεννήτριες, συμπεριλαμβανομένων των ανεπανόρθωτων ζημιών - καταστροφών σε οικοτόπους, στην άγρια πανίδα και γενικότερα αισθητική ισοπέδωση της φυσικής ομορφιάς παρθένων τοπίων.

Ο Δρ J. Etherington υποστηρίζει ακόμη, ότι η αιολική ενέργεια έχει ήδη χρηματοδοτηθεί υπερβολικά εις βάρος των καταναλωτών, των οποίων δεν ζητήθηκε ποτέ η γνώμη, ούτε καν ενημερώθηκαν ότι αυτή η πραγματική επιδότηση δίνεται από τους λογαριασμούς τους, για να στηρίξουν μια βιομηχανία που δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική από πλευράς κόστους ή σε τελική ανάλυση , ευνοούν την αιτία που φιλοδοξεί να υποστηρίξει.

Ο Δρ Etherington υπήρξε μελετητής στο Πανεπιστήμιο Οικολογίας της Ουαλίας, Cαrdiff. Συνταξιοδοτήθηκε και αποχώρησε από το Πανεπιστήμιο το 199Ο και απο τότε αφιερώθηκε στην έρευνα για τις επιπτώσεις της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, και ιδίως της αιολικής ενέργειας. Του έχει απονεμηθεί, η διάκριση "Thomas Ηuxley" στο Royal College of Science και υπήρξε πρώην συν-εκδότης του International Journal σε θέματα Οικολογίας.

Το Βιβλίο του διατίθεται από τις 30 Σεπτεμβρίου 2009:
http://www.stacey-international.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια: