Σελίδες

Χιονοστιβάδα προσφυγών εναντίον αιολικών πάρκων

Χιονοστιφάδα έχουν πάρει σε όλη την επικράτεια, οι προσφυγές κατοίκων και συλλογικών φορέων, εναντίον εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις δήθεν ωφέλειες αποκαλύπτεται και ενεργοποιούνται όλο και περισσότεροι ενάντια στα κερδοσκοπικά σχέδια των πράσινων επιδοτούμενων επενδυτών.
Στη Κεφαλονιά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, με τις αντιδράσεις των κατοίκων Διλινάτων εναντίον στην εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων στη περιοχή τους. Το Δ.Σ. Αργοστολίου οφείλει να στηρίξει την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διλινάτων και να οδηγήσει την υπόθεση ακόμη και στο ΣτΕ, αν χρειαστεί, όπως πράττουν Δ.Σ. άλλων περιοχών της χώρας. Εξάλλου η απόφαση του Τ.Σ. Διλινάτων θα συνοδεύεται και απο υπογραφές (αναμένονται πάνω απο 300) διαμαρτυρίας των κατοίκων, τις οποίες οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, ο Δήμαρχος κ. Τσιλιμιδός και οι συνεργάτες του. Ας δούμε ορισμένες προσφυγές που έχουν γίνει πρόσφατα εναντίον αιολικών πάρκων, για να μην αμφιβάλουμε για την πανελλαδική αντίδραση - κινητοποίηση που λαμβάνει καθημερινά πλέον, το μείζον πρόβλημα με τις άχρηστες ανεμογεννήτριες.......
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΠΟ Δ.Σ. ΤΕΓΕΑΣ

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τενέας στις 17.06.2009 αποφασίστηκε ομόφωνα η προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των ΑΠ στη Ψηλή Ράχη.

Μπράβο στον Δήμαρχο Τενέας Χρήστο Χασικίση και τους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν υποκύπτουν στις πιέσεις που ασκούνται πάνω τους και αποδεικνύουν ότι σε αυτή τη χώρα της διαφθοράς υπάρχουν ακόμα υγιές κοινωνικές δυνάμεις που μάχονται για τον τόπο τους και δεν το ξεπουλάνε με την πρώτη ευκαιρία.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε την 18/06/2009 στις 12:05 και έχει αρχειοθετηθεί ώς Αιολικοί Σταθμοί, Δήμος Τενέας . Μπορείτε να παρακολουθήσετε τυχόν νέες απαντήσεις χρησιμοποιώντας το feed RSS 2.0 Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή ένα trackback από την δικιά σας σελίδα.

ΟΧΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Σε συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 2.6.2009, το Ν.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να μην εγκρίνει τις Μ.Π.Ε. των ΑΠ της Διεθνή Αιολικής Κορινθίας Α.Ε. και Αιολικά Πάρκα Κορινθίας Α.Ε. Είχε προηγηθεί η ομόφωνη αρνητική απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικών Υπηρεσιών Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Στην απόφαση του Ν.Σ. αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ελήφθησαν υπόψη:
«1. Τις θέσεις των φορέων της εν λόγω περιοχής οι οποίες οδήγησαν στην ομόφωνη αρνητική γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Τενέας αλλά και στην ομόφωνα αρνητική γνώμη όλων των φορέων του Δήμου (πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ.) στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η επένδυση. 2. Την γνώμη της Δ/νσης ΧΩ.ΠΟ.ΠΕ. –τμήμα περιβάλλοντος Ν.Α. Κορινθίας ότι η χωροθέτηση τέτοιου είδους εγκαταστάσεων χωρίς εθνικό ή κατά τομέα χωροταξικό σχεδιασμό είναι αντισυνταγματική.”
Στη συνεδρίαση του Ν.Σ. ήταν παρόν και ο Δήμαρχος Τενέας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Στεφανίου, μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου Στεφανίου όπως και αρκετοί Στεφανιώτες που περίμεναν έξω από την αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Παρόν ήταν και αντιπρόσωποι της εταιρίας.

Πάνω από 230 φορείς κατά του Χωροταξικού για τις ΑΠΕ
Της Ελένης Α. ΠαπαδοπούλουΑναδημοσίευση από το περιοδικό της Πελοποννήσου ΕΠΑΘΛΟ, τεύχος 67, Μάρτιος-Απρίλιος 2009

Από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από τον Έβρο ως τη Νότια Πελοπόννησο, περισσότεροι από 230 φορείς (Σύλλογοι, Κινήσεις Πολιτών, Δήμοι, κλπ.) έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ, πράγμα που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα αρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση.Με αφορμή τις επιμέρους υποθέσεις των φορέων ένας σημαντικός αριθμός διακεκριμένων Νομικών, ο καθένας από την πλευρά του, φαίνεται πως έχουν «στριμώξει στη γωνία» τις πολλές αδυναμίες και τις αντισυνταγματικές παραμέτρους του Χωροταξικού. Για παράδειγμα, η προσφυγή του Συλλόγου ΣΑΠΦΩ της Λευκάδας που εκπροσωπείται από τον Κο Δ. Ρομποτή προσθέτει μία μάλλον άγνωστη παράμετρο στην μέχρι σήμερα νομική επιχειρηματολογία. Συνοπτικά η επιχειρηματολογία αυτή θεωρεί την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα Ειδικά Χωροταξικά άκυρη και αντισυνταγματική διότι, σύμφωνα με τα όσα σαφώς καθορίζει το Σύνταγμα, έγκυρη θεωρείται μόνο η διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο τίθεται εν ισχύ αφού προηγουμένως περάσει από την επεξεργασία και την έγκριση του ΣτΕ.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε την 11/05/2009 στις 20:03 και έχει αρχειοθετηθεί ώς Αιολικοί Σταθμοί, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με ετικέτες ΑΣΠΗΕ, Χωραταξικό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τυχόν νέες απαντήσεις χρησιμοποιώντας το feed RSS 2.0 Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή ένα trackback από την δικιά σας σελίδα.
ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΤΕΡΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση των κατοίκων της Καλλιθέας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την ομόφωνη απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην εταιρία TERNA, την δημιουργία μεγάλης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις θέσεις «ΠΥΡΓΑΡΙ» και «ΣΩΡΟΣ», η πρώτη σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια και το σχολείο του χωριού και η δεύτερη πάνω στα ερείπια ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας, χωρίς οι ίδιοι να συναινούν και παρά την εκπεφρασμένη αντίθεσή τους σε μια τέτοια ενέργεια.Χαρακτηριστικές είναι οι ομιλίες της πρώην Δημοτικής Συμβούλου Σφυρίδη Ευαγγελίας, [όπως και άλλων δημοτικών συμβούλων] που είπε: «Ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών γιατί εξαπατήθηκα από την εταιρία», και καταχειροκροτήθηκε.
Του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που είπε: «Το 2005 μας είπε η εταιρία ότι θα τοποθετηθούν μόνο 6 ανεμογεννήτριες και δεν θα έχουν οπτική επαφή με το χωριό και εξαπατήθηκα, όπως και όλο το σώμα τότε».Τέλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Τανάγρας, κ. Κυριάκου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ανακάλεσε προηγούμενη θετική του απόφαση, στον αγώνα των κατοίκων της Καλλιθέας.
Οι εκπρόσωποι της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ενημέρωσαν τους κατοίκους για την σχεδιαζόμενη μετατροπή της Βοιωτίας σε ένα τεράστιο ενεργειακό κέντρο και τόνισαν την ανάγκη για ενότητα δράσης όλων των κατοίκων της με τον συντονισμό όλων των τοπικών κινήσεων και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Πηγή: http://thiva-press.blogspot.com/
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε την 07/05/2009 στις 14:03 και έχει αρχειοθετηθεί ώς Αιολικοί Σταθμοί, Ελλάδα . Μπορείτε να παρακολουθήσετε τυχόν νέες απαντήσεις χρησιμοποιώντας το feed RSS 2.0 Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση, ή ένα trackback από την δικιά σας σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: