Σελίδες

Κίνδυνος για μεγάλα έργα ΑΠΕ που έχασαν επιδοτήσεις λόγω Επενδυτικού Νόμου (ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ)



Στον πάγο κινδυνεύουν να μπουν τα μεγάλα σχέδια ΑΠΕ που συνδυάζουν αιολικά πάρκα και υποβρύχια καλώδια διασύνδεσης με το ηπειρωτικό σύστημα, μετά την…ψήφιση του Επενδυτικού Νόμου που βάζει τέλος στις επιδοτήσεις (20% και πάνω) για κάθε μορφής «πράσινα» έργα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το energypress.gr, παράγοντες του χώρου φοβούνται ακόμα και την εγκατάλειψη τέτοιων των μεγάλων έργων, καθώς χωρίς την επιδότηση του Αναπτυξιακού νόμου δεν είναι πλέον βιώσιμα.

Στην πλειοψηφία τους τα έργα αυτά είχαν σχεδιαστεί με γνώμονα ότι θα επιδοτηθούν από τον Αναπτυξιακό Νόμο και υπολογίζεται ότι την επόμενη πενταετία θα απογείωναν την αγορά των ΑΠΕ.

Έργα σε Κρήτη και Εύβοια

Στην Κρήτη, η ΤΕΡΝΑ προωθεί έργο 33 αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 1077 MW και με υποβρύχια διασύνδεση, συνολικού κόστους 2,46 δισ. ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί από τον Ιανουάριο του 2013 στη διαδικασία fast track. Άλλο παράδειγμα, είναι το έργο «Νέα Μάκρη- Πολυπόταμος- Εύβοια», που προβλέπει τη λειτουργία περίπου 400 νέων μεγαβάτ αιολικών μονάδων στη Νότια Εύβοια και την πόντιση τριών υποβρυχίων καλωδίων. Στη χρηματοδότηση του έργου συμμετέχουν 45 εταιρείες.


Πηγή: econews.gr



Σχολιασμός απο το blog μας

Ο εφιάλτης των ΑΠΕ τελειώνει, αφήνοντας πίσω κατεστραμένα φυσικά τοπία, υποβαθμισμένες τοπικές κοινωνίες, εκατομμύρια πουλιά σφαγιασμένα και χρεωκοπημένες εθνικές οικονομίες. Όσοι τις προώθησαν και πλούτισαν σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών πρέπει να λογοδοτήσουν, να καταδικαστούν απο τη Δικαιοσύνη για απάτη και για εσχάτη προδοσία.

Ο καιρός έχει γυρίσματα. Μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρίτη και φαρμακερή όπως λέει ο σοφός λαός μας......

Δεν υπάρχουν σχόλια: