Σελίδες

Spiegel: Έτσι εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στις βιομηχανίες της η Γερμανία



Σύμφωνα με τα όσα έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει από την πλευρά της κυβέρνησης ο μεγάλος φόβος που υπάρχει σε σχέση με τα προβλήματα του ενεργειακού κόστους, είναι να μη θεωρηθεί από την πλευρά των Βρυξελλών, ότι υπάρχει παράνομη κρατική ενίσχυση. Και για αυτό το λόγο μελετώνται διάφορα σενάρια για τον τρόπο ενίσχυσης της παραγωγής, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Όπως όμως λένε και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, εκείνο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί είναι η διεθνής εμπειρία, διότι σε άλλες χώρες η παραγωγή υποστηρίζεται με τρόπους που δεν έρχονται σε αντίθεση με τους κοινοτικούς κανονισμούς. Μεταξύ αυτών και η Γερμανία, εάν πιστέψουμε πρόσφατο δημοσίευμα του έγκυρου περιοδικού Spiegel.

Σύμφωνα λοιπόν με το Spiegel η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει έκπτωση στο ρεύμα για 1550 βιομηχανικές επιχειρήσεις, με το συνολικό όφελος που προκύπτει να φτάνει τα 4 δισ. ευρώ!

Πηγή capital.gr

Πηγή άρθρου
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=256814


Σχολιασμός απο το blog μας

Πάντοτε οι ισχυρότεροι επιβάλλονται στους λιγότερο ισχυρούς. Το δίκαιο του ισχυρού γίνεται κανόνας. Σπάνια αποκαλύπτονται αυτά που γίνονται στα παρασκήνια. Η Γερμανία δεν διδάχθηκε απο τα λάθη της κατά το παρελθόν και σίγουρα θα την ξαναπατήσει αν δεν μαζευτεί λιγάκι...... Δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστο συνέταιρο. Κάνει ότι θέλει, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες. Με άλλα λόγια δεν μας πείθει αυτή η ξαφνική έκπτωση στο βιομηχανικό ρεύμα. Γιατί απο που θα μπαλώσουν τη τρύπα των 4 δισ. ευρώ;  Μήπως απο τους Γερμανούς φορολογούμενους; Μάλλον θα τα πάρουν απο τα  κορόϊδα του Νότου..... Γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κάποιο κόστος παραγωγής που πρέπει να καλυφθεί, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται οικονομικό έλλειμα στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος. ΣΥΝΕΠΩΣ, όταν ολόκληρη η Ευρώπη μένει απαθής μπροστά σε όλες τις Γερμανικές τακτικές ή προκλήσεις, τότε 2 βασικά πράγματα πρέπει να συμβαίνουν:

ΠΡΩΤΟΝ: Ή έχει φωλιάσει βαθιά ο φόβος  σε όλες τις  ευρωπαϊκές χώρες, οπότε οι πολιτικές ηγεσίες αδυνατούν να ακολουθήσουν ριζοσπαστικές ή αν θέλετε καλύτερα να εφαρμόσουν επαναστατικές λύσεις που μπορεί να διαλύσουν και την ίδια την Ε.Ε αν κριθεί απαραίτητο.... Ο φόβος μετατρέπει τις ηγεσίες των αδύναμων οικονομιών  σε εύκολα πιόνια, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η αδράνεια και η εξ ολοκλήρου χειραγώγηση  που οδηγεί τελικά  σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις..... 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ή ακολουθείται απο το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών, ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ προδοτική  πολιτική απέναντι στους ανυποψίαστους πολίτες. Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο τα σοφά λόγια του Κικέρωνα σχετικά με τον ορισμό του "προδότη":



"Προδότης"

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’ όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματα του, και φορά τα πρόσωπα τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός.........


Δεν υπάρχουν σχόλια: