Σελίδες

Αντιδρούν στη δημιουργία αιολικού πάρκου



Κάθετα  αντίθετοι  είναι  κάτοικοι και φορείς του Ζάρακα, αλλά και το Λακωνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής  &  Πολιτιστικής   Προστασίας,   για   την   απόφαση  του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, να αδειοδοτήσει περιβαλλοντικά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο νότιο Πάρνωνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ζάρακα.

Οι τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για σοβαρές παραβάσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και παράλληλα επισημαίνουν ότι, δεν μπορεί να αναπτυχθούν αιολικά πάρκα, γιατί θα διαταράξουν την ισορροπία της περιοχής, αφού «ο Ζάρακας είναι διπλά προστατευόμενη περιοχή, είναι ζώνη ειδικής προστασίας απειλούμενων αρπακτικών πουλιών, όπως ο Σπιζαετός και ειδική ζώνη διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος».


Πηγή άρθρου
http://www.inews.gr/227/antidroun-sti-dimiourgia-aiolikou-parkou.htm


Σχολιασμός απο το blog μας

Αγαπητοί φίλοι είμαστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειες που κάνετε για τη διάσωση του Ζάρακα θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Ο αγώνας που έχετε ξεκινήσει είναι και αγώνας όλων των Ελλήνων. Η χώρα μας έχει παραδοθεί τα τελευταία χρόνια αμαχητί στις ορέξεις των πράσινων επενδυτών αλλά η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για τις πράσινες αιολόφουσκες... Το ΥΠΕΚΑ μπορεί να λαμβάνει τις εντολές της Τρόικα αλλά δεν θα μπορέσει να τις εκτελέσει όσο συνεχίζετε να αντιδράτε οργανωμένα-μαζικά. Υπομονή και θα δείτε ότι στο τέλος θα δικαιωθείτε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: