Σελίδες

«Όποιος βάλει ανεμογεννήτριες στη Μάνη θα τον παλουκώσουμε πάνω τους»



Eξοργισμένοι είναι οι Μανιάτες με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

Το Υπουργείο ακοπεύει να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στη Μάνη, η οποία έχει χαρακτηριστεί περιοχή Natura και Ζώνη Ειδικής Προστασίας. "Όποιος τολμήσει να βάλει ανεμογεννήτριες στη Μάνη έχει κάνει λάθος. Θα τον παλουκώσουμε πάνω στις ανεμογεννήτριες" δηλώνουν οι ντόπιοι.

Σε πρόσφατη απόφασή του ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως υποστηρίζει την κατασκευή και τοποθέτηση αιολικών πάρκων στα βουνά της Μάνης και άλλων προστατευόμενων περιοχών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν θα διαθέτουν... ειδικό ραντάρ που θα τις σταματάει όταν πλησιάζει σμήνος πουλιών. Ωστόσο οι αντιδράσεις από οικολόγους και ντόπιους είναι ήδη πάρα πολλές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι κάτοικοι επαναστάτησαν, πήραν τα όπλα και δηλώνουν πως όποιος προσπαθήσει να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο θα έχει κακά ξεμπερδέματα!

Μάλιστα ο πατήρ Απόστολος, ο ιερέας του χωριού Δρύαλος, που ζει μαζί με την οικογένειά του στο βουνό, στα σημεία όπου έχει προβλεφθεί να τοποθετηθεί αριθμός ανεμογεννητριών, ανέφερε:

"Εμείς ανεβαίνουμε καθημερινά για να φροντίσουμε τα ζώα μας. Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι το βουνό γκρεμίζεται από τη διάβρωση του εδάφους. Αν ανοίξουν οκτώ μέτρα δρόμο που λένε για να περάσουν τα μηχανήματά τους θα καταστραφούν περισσότερα από 100 μέτρα της πλαγιάς πάνω στη προσπάθεια να γίνει η διάνοιξη. Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν με τις ζωές μας".

Πηγή άρθρου
www.akous.gr/post.asp%3Fuid%3D6520

Δεν υπάρχουν σχόλια: