Σελίδες

Μειώθηκε η ζήτηση ηλεκτρισμού τον Ιανουάριο 2011



Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 1,5% τον Ιανουάριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΔΕΣΜΗΕ.

Η μείωση οφείλεται στον περιορισμό της κατανάλωσης των νοικοκυριών κατά 2,8%. Αντίθετα, η ζήτηση των βιομηχανικών πελατών ενισχύθηκε κατά 12,81%.

Το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας (58%) προήλθε από το λιγνίτη, με το φυσικό αέριο και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς να ακολουθούν με ποσοστά “συνεισφοράς” 24% και 10% αντίστοιχα, ενώ η συνεισφορά των ΑΠΕ ήταν αμελητέα (3,2%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2010  η συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα παραγωγής μειώθηκε κατά 36%, αυτή των υδροηλεκτρικών κατά 38%, ενώ σημαντική αύξηση 48% παρουσίασε το φυσικό αέριο και οι εισαγωγές.

Πηγή άρθρου


Σχολιασμός απο το blog μας 

Οι άνθρωποι της πράσινης ανάπτυξης και οι φανατικοί υποστηρικτές τους, για πόσο ακόμη καιρό θα προπαγανδίζουν για αυτή τη σαπουνόφουσκα που δημιούργησαν σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των ανυποψίαστων πολιτών; Οι ενεργοσωτήρες και προστάτες του πλανήτη αρκετά  φάγανε  όλα αυτά τα χρόνια....... Οφείλουν να αποχωρήσουν απο το ενεργειακό παιχνίδι  τώρα και όχι να συνεχίζουν να σπέρνουν ΑΠΕ (ιδιαίτερα σε περίοδο έντονης ύφεσης) πριν τους εκδιώξουν κακήν κακώς απο τη χώρα.....Ακους εκεί η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα το μήνα ΙΑΝ ήταν 3,2%.......   Συμβολικό νούμερο δεν βρίσκετε;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ και να δώσει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα στις επιχειρήσεις και στους πολυπαθούντες πολίτες, για να υπάρξει ανάπτυξη, προοπτική σε αυτή τη χώρα.....  






Δεν υπάρχουν σχόλια: