Σελίδες

Οι Γερμανικές ανεμογεννήτριες στο Πυλί... Και ο Πρωθυπουργός που ήθελε να παραστεί στα εγκαίνια "προσφέροντας τους χαράτσι και γη..."


Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που περιέγραφε την επιθυμία του πρωθυπουργού να παραστεί στα εγκαίνια του αιολικού πάρκου στο Πυλί ,και επειδή ξεκίνησαν ήδη τα «ενεργειακά» χαράτσια να πως εφαρμόζεται στην Ελλάδα το δίδυμο Πράσινη ενέργεια – Επενδύσεις :

Με σημαία την πράσινη ενέργεια το Γερμανικό και Ελληνικό κεφάλαιο ,στην προκειμένη περίπτωση, εγκατέστησαν Γερμανικές ανεμογεννήτριες πάνω από το Πυλί.

Για την επιδότηση τους και την αγορά από την ΔΕΗ σε ακριβή τιμή του ρεύματος που παράγουν έχει επιβληθεί τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - χαράτσι δηλαδή – το οποίο πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την λειτουργία του Αιολικού πάρκου θα απασχολήσουν το πολύ μισό εργαζόμενο.
Για την κατασκευή του πάρκου έγιναν εκσκαφές και παρεμβάσεις σε τεράστια έκταση πολύ μεγαλύτερη από την απαιτούμενη.

Έχουμε λοιπόν μία επένδυση πού:

  • Είναι κρατικοδίαιτη
  • Δεν βοηθά την εγχώρια βιομηχανία
  • Δεν βοηθά στην μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
  • Δεν βοηθά στην καταπολέμηση της ανεργίας
  • Επηρεάζει το περιβάλλον σε έκταση πολύ μεγαλύτερη από την απαιτουμένη
  • Προκαλεί σοβαρή οπτική ρύπανση κυρίως στους οικισμούς του Πυλίου

Με πρόσχημα λοιπόν την πράσινη ενέργεια επιθυμεί να έρθει, με τις απαιτούμενες πομπές, ο εντολοδόχος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και πρωθυπουργός της Ελλάδας να τιμήσει τους εντολείς του στις βουνοκορφές του ΠΥΛΙΟΥ προσφέροντάς τους ΧΑΡΑΤΣΙ και ΓΗ δηλαδή πολύ χρήμα.

Με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος,η κυβέρνηση δια του προέδρου της θα εξασφαλίσει «τζάμπα πράμα» στους επενδυτές και επιπλέον χαράτσια στον πολύπαθο λαό του τόπου μας.

Ξεκάθαρο γίνεται πως όσο δεν λύνεται το κεντρικό πρόβλημα της εξουσίας τόσο τα πράγματα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα γίνονται χειρότερα.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν την κατάργηση οποιουδήποτε τέλους για ΑΠΕ και καμία επιδότηση των ιδιωτών επενδυτών. Μόνο η πάλη για συγκρότηση ενός Ενιαίου αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας και η πάλη για Λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει την παραγωγή και τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικό αγαθό

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πηγή άρθρου
www.aegeanews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: