Σελίδες

Περιορισμούς στις ανεμογεννήτριες θέτει απόφαση του ΥΠΕΚΑ




Περιορισμούς στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές άγριων πουλιών θέτει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας μέσα στους υγροτόπους που προστατεύονται από τη συνθήκη Ramsar. Στις υπόλοιπες προστατευόμενες περιοχές ορίζονται ζώνες προστασίας, ενώ απαιτείται η εκπόνηση ορνιθολογικών μελετών που θα καθορίζουν περιμετρικές ζώνες ασφαλείας γύρω από φωλιές και αποικίες πουλιών. Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση ανεμογεννήτριας μέσα σε προστατευόμενη περιοχή που χαρακτηρίζεται ως πέρασμα ή στενωπός, όπως το Δέλτα του Έβρου, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μαζί με τα γύρω νησιά. Στην Ελλάδα έχουν χαρακτηριστεί ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της ορνιθοπανίδας γύρω στις 163 περιοχές.



Πηγή άρθρου

26/10/2010 

 

Σχολιασμός από το blog μας

Οι ιθύνοντες στο ΥΠΕΚΑ θα μπορούσαν άνετα  να πρωταγωνιστήσουν και να διαπρέψουν σε κινηματογραφικές ταινίες,  με το αστείρευτο υποκριτικό ταλέντο που διαθέτουν. Αφενός προσπαθεί το ΥΠΕΚΑ να μας αποδείξει ότι διαθέτει ευαισθησίες ως προς το φυσικό περιβάλλον, την ορνιθοπανίδα και  σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές. Αφετέρου ο ξεκοιλιασμός των ελληνικών βουνών, η καταστροφή  της ορνιθοπανίδας,  η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και των περιουσιών τους, στις οικιστικές ζώνες προχώρησαν με τις ευλογίες του κράτους. Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει με fast tracks την ισοπέδωση της ελληνικής φύσης, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών και σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Συνεπώς δεν πείθουν κανένα αλλά αντίθετα  αυξάνουν  περισσότερο το θυμό και την οργή όλων μας.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: