Σελίδες

Σας βλέπουμε, κύριε Πρόεδρε




του Τάσου Τέλλογλου

Μία μεγάλη ιαπωνική εταιρεία που ήθελε να πάρει μέρος στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο που προκηρύχθηκε πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας, ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ, στην οποία συμμετείχαν δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι κύριοι Ζερβός και Μπαράτσης, να δεσμευτεί με ένα σύμφωνο ακεραιότητας ότι στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα συμφωνηθεί από τους συμμετέχοντες ένα «σύμφωνο ακεραιότητας» (integrity pact), μία συμφωνία δηλαδή των όσων συμμετέχουν ότι:

- Δεν θα «λαδώσουν».

- Θα κάνουν προσβάσιμες ολες τις πληρωμές τους σε έναν ανεξάρτητο τρίτο που θα κρίνει αν ο διαγωνισμός έγινε «καθαρά».


Το εργαλείο εφαρμόζεται εδώ στις ΗΠΑ αλλά και στην Σιγκαπούρη και στην Κολομβία και στην Ινδία και στο έργο για το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να σταματήσουν οι πληρωμές κάτω από το τραπέζι. Στην αρχή οι ιθύνοντες της ΔΕΗ διαβεβαίωσαν τους Ιάπωνες ότι η ιδέα είναι εξαιρετική, με τα λόγια που λέμε συνήθως στην Ελλάδα, αλλά σπανίως εννοούμε. Το πρόβλημα ήταν ότι και οι ελληνικοί όμιλοι που συμμετέχουν στη δουλειά θα έπρεπε να υπογράψουν και φυσικά δεν ήταν διατεθειμένοι να το κάνουν.

Και όλα αυτά την ώρα που υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο κ. Ρέππας αλλά και ο κ. Γ. Παπανδρέου στις ομιλίες τους συχνά πυκνά υπόσχονται σκανδιναβικές συνθήκες στις προμήθειες δημοσίου και ΔΕΚΟ. Ας προσέξουν λίγο, τους βλέπουμε!



Πηγή άρθρου



Σχολιασμός από το blog μας

Το παραπάνω άρθρο αν και δημοσιεύτηκε πριν από 3 περίπου μήνες, συνεχίζει να είναι επίκαιρο και αν θέλετε αποκαλυπτικό, αφού το σύνολο των  πράσινων συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα είναι χωρίς «σύμφωνα ακεραιότητας»……. Έτσι απλά με τις ευλογίες του ΥΠΕΚΑ και σε καιρό σοβαρότατης  ύφεσης, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε έναν νόμο το περασμένο Μάιο 2010, που θα επιδοτήσει αδρά ορισμένους εισαγωγείς και κυρίως πολυεθνικές εταιρείες ΑΠΕ, για να διαλύσουν τη χώρα μας, με χρήματα που θα προέρχονται από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις  και ειδικότερα από υπερφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτή η ληστρική πολιτική  δεν θα ωφελήσει  τον ελληνικό λαό και την εθνική οικονομία, αλλά αντίθετα θα δρομολογήσει συνθήκες ταχύτερης  πτώχευσης της χώρας αφού θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το κόστος ζωής όλων μας. ΄ΟΜΩΣ:

ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ  ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΤΙ  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΑΛΛΟ. ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ (με εξαίρεση τους εγχώριους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους  πολιτικούς συνεργάτες τους) ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ  ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: