Σελίδες

Περίσσεψε η κοροϊδία με την ΔΕΗ

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην ηλεκτρική αγορά κατά το 2009, καθώς και αυτές που προβλέπονται για ολόκληρο το 2010, όπως για παράδειγμα η κατά πολύ αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή στη χώρα μας, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση χαμηλής τιμής στη χονδρεμπορική αγορά που δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις νομοθετικά καθορισμένες τιμές για ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ»

Να το μεταφράσω; Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει φτηνό ρεύμα, από τα μη επιδοτούμενα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ. Τυχεροί και οι Έλληνες που έχουν καλή τιμή στο ηλεκτρικό για τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους και τα εργοστάσιά τους. Δυστυχώς, το φτηνό ρεύμα, δεν επιτρέπει στις ΑΠΕ να υπάρξουν γιατί η επιδότηση που χρειάζονται βγάζει μάτι και θα φάμε ξύλο. Πρέπει να ακριβύνουμε το ρεύμα από τα Υ/Η της ΔΕΗ. Θέλουμε οπωσδήποτε να βάλουμε ΑΠΕ, είναι για το καλό σας, εμείς ξέρουμε, εσείς πληρώνετε.

Άαα,,, και είμαστε σοσιαλιστές. Θα φτιάξουμε μια νέα διαρθρωτική γραφειοκρατία για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Σας κλέβουμε για χάρη της Iberdrola και της παρέας της, αλλά, στους φτωχούς θα δώσουμε κάτι, θα φτιάξουμε κάρτες φτωχών, και επιθεωρητές, «πράσινες» θέσεις εργασίας.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να ακριβύνει το ρεύμα, για να μην φάνε πολύ ξύλο για τις απάτες του. Χαίρομαι ωστόσο που επιτέλους κατάλαβαν ότι 400>250>100>40. Και βρήκαν την λύση: 400 > 250> 100>80. Πως κάνεις έτσι βρε αδερφέ για €20 την μεγαβατώρα… 2 λεπτά την κιλοβατώρα… τίποτα, για σένα τσάμπα.

Περισσεύει η κοροϊδία . Και για να καταλάβετε το μέγεθος και την κυνικότητα, πριν καλά καλά μάθει η Υπουργός πού είναι το Υπουργείο της, έλεγε τα ίδια: «Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2010» πηχαίος τίτλος, και με ψιλά γράμματα «αύξηση το 2011».

Η ΝΔ έχει άποψη;

Archaeopteryx

Πηγή άρθρου
http://www.antinews.gr/?p=49303

Δεν υπάρχουν σχόλια: