Σελίδες

Προστατέψτε μας από τα αιολικά




Τις ενστάσεις του στο σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είχε καταθέσει στη βουλή σε έντονο ύφος ο βουλευτής Ευρυτανίας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Καρανίκας. Αναφορικά με τον αριθμό των αιολικών πάρκων και των υδροηλεκτρικών που προβλέπονται για τον νομό του, απαίτησε από την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος αλλαγές και διεμήνυσε ότι προτεραιότητα για αυτόν έχει ο τόπος του και όχι η βουλευτική του ιδιότητα.



Σχόλια απο το blog μας

Ο αξιότιμος βουλευτής Ευρυτανίας, κ. Ηλίας Καρανίκας  αφουγκράζεται τη κοινή γνώμη και διαθέτει όπως διαπιστώνεται φιλότιμο και απέραντη αγάπη για τον τόπο του. Ο σπουδαίος αυτός γιατρός τιμά την ιδιότητα του βουλευτή, βάζοντας ένα veto στα  κερδοσκοπικά σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών της πράσινης ενέργειας.  Ζήτησε απο την Υπουργό κ. Μπιρμπίλη, δικλείδες ασφαλείας για την προστασία τόσο των δασών όσο και των προστατευόμενων περιοχών. Ισχυρές επιφυλάξεις για την τιμολόγηση των ΑΠΕ εξέφρασαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος και ο εισηγητής της Κώστας Μουσουρούλης. Στην ίδια συνεδρίαση  και ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος  ανέφερε ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υποτάσσεται στη λογική πριμοδότησης της πλουτοκρατίας σε βάρος των καταναλωτών.

Μπορεί να μη λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις του κ. Καρανίκα και των άλλων βουλευτών  απο το ΥΠΕΚΑ, αλλά πιστεύουμε ότι η όξυνση των προβλημάτων απο την ασύδοτη ανάπτυξη των ΑΠΕ, θα ενεργοποιήσει σύντομα και άλλους βουλευτές, οι οποίοι οφείλουν για το καλό της πατρίδας μας, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Πηγή άρθρου


http://oinoxori.gr/?p=2568
Όλγα Λαθύρη


15/05/2010 - 20:37

Δεν υπάρχουν σχόλια: