Σελίδες

Ομόφωνο όχι των Εσπερίων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο

Στροφή 180 μοιρών έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Εσπερίων και υπό την πίεση και των συγκεντρωμένων αποφάσισε αρνητικά για τη δημιουργία αιολικού πάρκου, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 16/10/2009. Πρόκειται για την πρόταση που ερευνάται να κατασκευασθεί θαλάσσιο αιολικό πάρκο σε μια απόσταση περίπου ενός μιλίου από τις βορειοδυτικές ακτές της Κέρκυρας ανάμεσα στο Δήμο Εσπερίων και τα Διαπόντια νησιά. Για την κατασκευή των ποντισμένων ανεμογεννητριών φέρονται ως ενδιαφερόμενες δεκατέσσερις εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από εννιά μήνες, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο Εσπερίων είχε αποφασίσει επίσης ομόφωνα υπέρ της προοπτικής αυτής. Όμως η πίεση που ασκήθηκε από συλλόγους και φορείς ότι δηλαδή το μέγεθος των ανεμογεννητριών θα αποτελεί οπτική ρύπανση για την περιοχή. Στην προοπτική αντιδρούν οι σύλλογοι ψαράδων αλλά και οι κυνηγοί που προβάλουν τους φόβους τους ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία τους θα αλλοιώσει την πανίδα της, θα διώξει ψάρια και πουλιά.

Όπως δήλωσε στην κ.Ε. ο δήμαρχος, Αλ. Αυλωνίτης, ο χαρακτήρας της απόφασης είναι πολιτικός, τούτο όμως δεν μειώνει σε τίποτα την αξία της, κάθε άλλο μάλιστα.

Πηγή άρθρου:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: