Σελίδες

Δυναμικό ξεκίνημα της Επιτροπής Αγώνα Τσικαλιών Ενάντια στις Ανεμογεννήτριες




Δυναμικό ξεκίνημα έκανε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΣΙΚΑΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, στη πρώτη δημόσια συνάντηση της που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Μαϊου 2012 στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ» στον Πειραιά. 


Οι συγκεντρωμένοι συζήτησαν και ενέκριναν την διακήρυξη της Επιτροπής Αγώνα και έλαβαν αποφάσεις για τις παραπέρα ενέργειες τους, με βασικό στόχο τον συντονισμό τους και τη συστράτευσή τους με άλλους φορείς που ήδη έχουν κινητοποιηθεί ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη. 

Επίσης διανεμήθηκαν καταστάσεις για την άμεση συγκέντρωση υπογραφών συμμετοχής στην προσφυγή των συλλόγων και άλλων φορών της Μάνης και της Λακωνίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την αδειοδότηση των πρώτων δύο «αιολικών πάρκων» στην οροσειρά της Μάνης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:


- Πλαισιώσουμε και στηρίζουμε τη νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα Τσικαλιών ενάντια στις ανεμογεννήτριες. Στηρίζουμε γενικότερα τις πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της Μάνης.


- Ενισχύουμε άμεσα τις πρωτοβουλίες για συγκέντρωση υπογραφών στήριξης της προσφυγής των συλλόγων και άλλων φορέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 


- Ξεκινάμε συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη με βάση το κείμενο της διακήρυξης της Επιτροπής Αγώνα. 


- Συντονίζουμε τη δράση μας με τους συλλόγους της Μάνης και άλλους φορείς, που ήδη έχουν κινητοποιηθεί ενάντια στις ανεμογεννήτριες, και προσφέρουμε όποιες υπηρεσίες μπορούμε σ' αυτό τον αγώνα.


- Εξετάζουμε τη δυνατότητα πραγματοποίησης το καλοκαίρι, σε συνεργασία με άλλους φορείς, κοινής εκδήλωσης με αφετηρία τα Τσικαλιά στις κορυφές που βρίσκονται πάνω από αυτά που είναι στα σχέδια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, με στόχο την προβολή του αιτήματος για μη εγκατάσταση τους γενικότερα στη Μάνη και σύνθημα «αυτά τα βουνά μας ανήκουν».

- Ορίζουμε ως συντονιστές της Επιτροπής Αγώνα Τσικαλιών ενάντια στις ανεμογεννήτριες τους: Σοφία Ι. Γεωργοπαπαδάκου, Θεόδωρο Λ. Αναστασάκο, Θεόδωρο Α. Γρηγοράκο, Κυριάκο Π. Ζηλάκο, Κυριάκο Η. Κατσαφάδο, Σταμάτη Ν. Λεκάτη, Ματούλα Γ. Σπερνοβασίλη.  

Η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον συμφωνεί με τους στόχους της και επιθυμεί να βοηθήσει στο έργο της, όπως επίσης ανοιχτός είναι και ο κατάλογος των συντονιστών, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη επικοινωνία και συντονισμός με όλες τις οικογένειες και όλα τα χωριά (Τσικαλιά, Κοτράφι, Μουντανίστικα, Συχαλάσματα, Ξερόλακκος).

Στόχος της Επιτροπής, όπως τονίστηκε, είναι να ενώσει τους κατοίκους και τους καταγόμενους από τα χωριά της Τοπικής Κοινότητας Τσικαλιών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Τσικαλιά, Κοτράφι, Μουντανίστικα, Συχαλάσματα και Ξερόλακκος αλλά και τους φίλους της Μάνης σε αυτό τον αγώνα για τη σωτηρία και την ελευθερία της Μάνης με αιχμή, στην παρούσα φάση, το θέμα της μη εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Μοναδικά κίνητρα αυτής της πρωτοβουλίας, όπως τονίστηκε, είναι η αγάπη στη Μάνη, ο σεβασμός στην ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά, οι περιβαντολλογικές - οικολογικές ευαισθησίες, η αντίθεσή στη λεηλασία της από τα μεγάλα συμφέροντα που επικαλούνται την «ανάπτυξη» για να υποτάξουν το λαό και τη χώρα. 

Πηγή άρθρου 
http://tsikaliamanis.blogspot.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: