ολικά Αιολικ΄'α πάρκα :Οι
Η περιορισμένη ρευστότητα των τραπεζών και τα υψηλά επιτόκια έχουν αναδειχθεί σε σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για την υλοποίηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Εκπρόσωποι εταιρειών προμήθειας εξοπλισμού ανέφεραν, στο περιθώριο εκδήλωσης για την ημέρα του ανέμου (15 Ιουνίου), ότι αυτή τη στιγμή καθυστερεί η έναρξη σημαντικών επενδύσεων κυρίως σε αιολικές μονάδες, εξ αιτίας της συνεχούς αναπροσαρμογής των επιτοκίων δανεισμού και των προτεινόμενων από τις τράπεζες χρηματοδοτικών σχημάτων, που απαιτούν υψηλά ποσοστά ίδιας συμμετοχής...
Σε πολλές περιπτώσεις οι προμηθευτές εξοπλισμού παρεμβαίνουν επικουρικά για τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών σχημάτων σε συνεργασία με τους επενδυτές και τις τράπεζες, αναφέρει επικεφαλής μεγάλης δανέζικης εταιρείας.
H οικονομική κρίση είναι κάτι που λαμβάνεται υπ΄ όψιν από ορισμένες ξένες τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις αιολικών στην Ελλάδα.
Επίσης, αναμένεται ότι θα επηρεάσει αρνητικά και η φιλολογία που ξεκίνησε στην Ελλάδα, περί μείωσης της τιμής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση.
ΠΗΓΗ: econews.gr
Σχολιασμός απο το blog μας
Πράγματι όταν στη χώρα μας πληθαίνουν τα σενάρια πτώχευσης, είναι δυνατόν οι τράπεζες να δανείσουν χρήματα σε περιβάλλον συνεχούς αναπροσαρμογής επιτοκίων; Ούτε βέβαια η τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας απο τις πανάκριβες ΑΠΕ, θα μειωθεί ποτέ, ώστε να υπάρξουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.... Αλλά εξίσου σοβαρό ενδεχόμενο αποτελεί προσεχώς και η οριστική διακοπή των επιδοτήσεων απο την Ε.Ε., λόγω χαμηλής ζήτησης ΑΠΕ απο τα κράτη μέλη της Ε.Ε., και τεράστιας έλλειψης ρευστότητας.
Οι πράσινοι επενδυτές, τρέχουν να προλάβουν τις δυσμενείς για αυτούς εξελίξεις. Φαίνεται ότι η περίοδος που πουλούσαν τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, έχει πλέον περάσει...... Είναι θέμα χρόνου-όπως έχουμε ξαναεπισημάνει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας-να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τις ΑΠΕ. Γιατί μόνο ανεπανόρθωτες καταστροφές προκάλεσαν στο φυσικό περιβάλλον, στη ποιότητα ζωής των κατοίκων και το χειρότερο, χάθηκαν πολύτιμα κεφάλαια της Ε.Ε., χωρίς κανένα κοινωνικό όφελος, χωρίς καμμία ανάπτυξη, ιδιαίτερα για τα κράτη της ευρωζώνης που απειλούνται με πτώχευση (P I I G S).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου