Σελίδες

Ανεμογεννήτριες και εξουσία

άρθρο του κ. ΠΕΤΡΟΥ  ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗ 
 
Στα χωριά του Παντοκράτορα γενικεύεται η αντίδραση. Καθημερινά γίνονται συγκεντρώσεις κατοίκων και λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κέρκυρα. Μετά την ενημέρωση του κόσμου έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι μόνο ζημιά θα γίνει στην Κέρκυρα. Κακό στο τοπίο, κακό στην οικονομία, κακό στην υγεία. Γιατί η αιολική ενέργεια παράγει ρεύμα μόνο όταν φυσάει, δεν αποθηκεύεται, είναι σχετικά μικρό ποσοστό στο σύνολο των αναγκών, είναι ακριβή και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΡΥΠΟΓΟΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Γιατί οι ανεμογεννήτριες πιάνουν φωτιά, εκρήγνυνται, ηχο-ρυπαίνουν. Γιατί δεν πετάει πυροσβεστικό στην περιοχή τους!!

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει κάτοικος της Κέρκυρας που να μην καταλαβαίνει ότι θα υπάρξει πλήγμα κυρίως στον τουρισμό που αποτελεί το 80% της οικονομίας. Δεν υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα ανάμεσα στους κατοίκους εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις που εκφράζουν άγνοια ή πιθανόν ίδια συμφέροντα. Υπάρχει λοιπόν το ερώτημα, ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;;; Εδώ δεν υπάρχουν αντίθετες ομάδες μεταξύ των κατοίκων. Είναι κοινό αίτημα όλων, γιατί όλοι θέλουν να μην καταστρέψουν τον τόπο τους και να μην βουλιάξουν περισσότερο τον τουρισμό. Βλέπουμε ότι η Ρόδος δέχεται 2.500.000 επισκέπτες ενώ η Κέρκυρα μόνο 700.000. Και ενώ η Ρόδος προγραμματίζεται και για άλλα πεντάστερα ξενοδοχεία και επί πλέον τουριστικές υποδομές, η Κέρκυρα γίνεται Βιομηχανική ζώνη. Μία Κέρκυρα που επίσημα πληρώνει τον υψηλότερο ΦΠΑ. Αφού λοιπόν όλοι οι Κερκυραίοι από το Θινάλι μέχρι τον Κάβο (γιατί η τουριστική κατάρρευση αφορά όλο το νησί) δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες, γιατί η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν συντάσσονται άμεσα με τον λαό που τους ψήφισε ;; Αυτό θέλουν οι Κερκυραίοι. Και να γίνει τώρα!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ , ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!


Πηγή άρθρου
www.corfupress.com/newsindex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D8411:2011-03-24

Δεν υπάρχουν σχόλια: