To Fox News Αμφισβητεί Επιστημονικές ΜελέτεςΣύμμαχος στον πόλεμο των ακραίων Συντηρητικών εναντίον της κλιματικής αλλαγής είναι ένα τμήμα του συντηρητικών ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία αμφισβητούν ευθέως τις απόψεις των επιστημόνων. Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι το τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews έχει εδώ κι ένα χρόνο δώσει εντολές στους δημοσιογράφους να αμφισβητούν τις επιστημονικές θεωρίες που αφορούν την κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ και αποδεικνύει τον φανατισμό με τον οποίο ορισμένοι μάχονται κάθε προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ανεξάρτητης οργάνωσης ελέγχου των ΜΜΕ, Μedia Matters, πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου του 2009, μία ημέρα μόλις μετά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα, στην Κοπεγχάγη, ο επικεφαλής του γραφείου του δικτύου FoxNews στην Ουάσιγκτον, Μπιλ Σάμον, ενημέρωσε με σχετικό email τους αρχισυντάκτες του καναλιού ότι «δεδομένων των αντικρουόμενων στοιχείων σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, θα πρέπει να αποφεύγουμε να τονίζουμε ότι ο πλανήτης έχει υπερθερμανθεί χωρίς να υπογραμμίζουμε ότι οι θεωρίες αυτές τελούν υπό αμφισβήτηση». «Δεν αποτελεί αρμοδιότητα ημών των δημοσιογράφων να υιοθετούμε αυτές τις θεωρίες, ιδιαίτερα καθώς εντείνεται η αντιπαράθεση του κατά πόσον ευσταθούν ή όχι», υπογράμμιζε το μήνυμα. 

Οπως τονίζει δημοσίευμα των New York Times, το ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο παραδόθηκε στην οργάνωση Μedia Matters από υπάλληλο του FoxNews, εστάλη λίγα λεπτά μετά τη ζωντανή μετάδοση του απεσταλμένου του καναλιού στην Κοπεγχάγη, Ουέντελ Γκόλερ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε έκθεση του ΟΗΕ που αποδείκνυε ότι η περίοδος 2000 - 2009 υπήρξε η πιο θερμή περίοδος στην ιστορία του πλανήτη.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ υπογράμμισε ότι αν και δεν προκαλεί έκπληξη, εντούτοις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι το FoxNews επιτρέπει να επηρεάζεται η αντικειμενικότητά του από την πολιτική του ιδεολογία. «Το συγκεκριμένο δίκτυο έχει επανειλημμένως μεταδώσει θεωρίες που αμφισβητούν τις επιστημονικές έρευνες για τις κλιματικές αλλαγές και το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αποδεικνύει ότι η θέση αυτή αποτελεί επίσημη γραμμή των επικεφαλής του FoxNews», υποστήριξε ο κ. Γκoρ.

Οι αποκαλύψεις αυτές, πάντως, αναμένεται να εντείνουν τον ιδεολογικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ γύρω από το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο οποίος ξεκίνησε ουσιαστικά τον Οκτώβριο του 2009, όταν κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο χιλιάδες emails από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Επιτροπής Ερευνών για τις Κλιματικές Αλλαγές του Πανεπιστημίου East Anglia, τα οποία έδωσαν τροφή σε όσους αντιμάχονται τις απόψεις των επιστημόνων για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

(από την εφημερίδα "Καθημερινή")

Σχολιασμός απο το blog μας

Το παραπάνω δημοσίευμα αποδεικνύει για άλλη μία φορά, το μέγεθος της διαμάχης ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την θεωρία υπερθέρμανσης του πλανήτη και ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν το αντίθετο. Εμείς υποστηρίζουμε την άποψη ότι ο πλανήτης δεν υπερθερμαίνεται απο τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως  έχουμε αναπτύξει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας. Τα συμπεράσματα δικά σας..........

Πηγή άρθρου
www.energia.gr/article.asp?art_id=43081

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

1) η Κλιματολογία έχει πεθάνει από το φθινόπωρο του 2009 με την Κοπεγχάγη καιτο Climategate (και 6 μήνες πριν, όταν οι Αμερικάνοι ξεσηκώθηκαν κατά του φόρου άνθρακα, που επίσημα καταψηφίστηκε το 2010). Οι Ιάπωνες ήδη έχουν πει δεν θα συθμμετάσχουν στο Κυότο-2. Με Κίνα, Αμερική και Ινδία εκτός, και ύφεση, το Κυότο-2 θα είναι μόνο για βόλτα.

2) Γερμανοί και Άγγλοι κράζουν την Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή εδώ και 3 χρόνια και επισήμως δεν υπάρχει θέμα ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής στην Αγγλία από πέρυσι

3) Η μελέτη των Lindzen και Choi κατέγραψε (όχι υπολόγισε, κατέγραψε) το πρακτικά ανύπαρκτο φαινόμενο του θερμοκηπίου, αρχές 2010

4) Το ότι μειώνονται πάγοι στην Αρκτική, Γερμανική μελέτη βγήκε πρόσφατα και είπε ότι δεν σημαίνει τίποτα

5) Η αιολική ενέργεια έχει πλέον γραφτεί σαν μεγάλη απάτη σε απλές εφημερίδες στην Αγγλία. ΔΕΝ παράγει ρεύμα και κοστίζει πιο πολύ και από πυρηνική. Τεχνικά ατελεσφορη από, πχ, στοιχεία της ίδιας της ΕΟΝ.

6) Η Γερμανία, γεμάτη αιολικά, 7% ή 10% της ηλεκτροπαραγωγής και χτίζουν μονάδες κάρβουνου.

7) Η Ολλανδία έκοψε τις αιολικές ταρίφες και βάζει πυρηνικά

8) Η Πολωνία βάζει πυρηνικά

9) Η Τουρκία δίνει τα μισά ή το 1/4 σε αιολικές και φ/β ταρίφες και βάζει πυρηνικά

10) Η Δανία, γεμάτη αιολικά, καίει κάρβουνο, λιγνίτη και πετρέλαιο, και ΕΙΣΑΓΕΙ ρεύμα

11) ΟΛΟ το παραμύθι των ΑΠΕ (και του φόρου άνθρακα) είναι Γερμανικό κατασκέυσμα

12) Το 90% της Ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής είναι Γερμανικό κατασκεύασμα από το 1985, με λεφτά της ΕΕ από το 1990. Η Σύνοδος του Ρίο του 1992 ήταν Γερμανικό κατασκεύασμα.

13) Ο Αλ Γκορ είναι θλιβερός και αποτυχημένος στη ίδια του την χώρα, και δεν το ακούει ούτε η γυναίκα του (που τον έπιασε ...επ αυτοφόρω)

14) Στην Ελλάδα φαντασιωνόμαστε ρεύμα από αέριο... Όταν ξεκλαθαρίσει η κατάσταση στην Μ.Ανατολή, τον Καύκασο και το Ιραν. Στην πράξη; Θα εισάγουμε.

15) 3.000 αιολικά από 1MW έξω από την Κεφαλονιά δεν φτάνουν ούτε για ένα νοσοκομείο.... (εκτός εάν έχεις ΚΑΙ 3.000 συμβατικά MW, ή ρεύμα από την Αλβανία)

Οι Έλληνες, θα είμαστε τα τελευταία κορόϊδα. (Και αναρωτιέμαι... Γιατί; Γιατί;)

Καλό βράδυ