Τα μελλοντικά σχέδια των πολυεθνικών εταιρειών που λανσάρουν κυρίως ανεμογεννήτριες μεγάλης κλίμακας, βγαίνουν καθημερινά πλέον στην επιφάνεια. Ο στόχος τους είναι να καρπωθούν όσο το δυνατό περισσότερα σε βάρος των ανυποψίαστων Ελλήνων πολιτών, υπονομεύοντας το μέλλον των παιδιών μας. Δυστυχώς αυτό το εγκληματικό σχέδιο, έχει κρατικούς και εγχώριους συνεργάτες (το χρήμα δεν έχει πατρίδα) Αξίζει εδώ να θυμίσουμε τα λόγια του Κικέρωνα τα οποία είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα:
«Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’ όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματα του, και φορά τα πρόσωπα τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγότερο τρομακτικός».
Δυστυχώς τα παραπάνω σοφά λόγια δεν αγγίζουν ακόμη τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ουδέποτε ακολούθησαν μία στοιχειώδη στρατηγική προς όφελος του έθνους, ούτε και στο θέμα της ενέργειας. Εξυψώνουν τη πράσινη ανάπτυξη, λες και αυτό θα αναστήσει την ελληνική επικράτεια. Όταν διαπιστωθεί η ανυπολόγιστη καταστροφή που οδηγούν τη χώρα, θα είναι πλέον αργά για διορθωτικές κινήσεις.
Δυστυχώς τα παραπάνω σοφά λόγια δεν αγγίζουν ακόμη τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ουδέποτε ακολούθησαν μία στοιχειώδη στρατηγική προς όφελος του έθνους, ούτε και στο θέμα της ενέργειας. Εξυψώνουν τη πράσινη ανάπτυξη, λες και αυτό θα αναστήσει την ελληνική επικράτεια. Όταν διαπιστωθεί η ανυπολόγιστη καταστροφή που οδηγούν τη χώρα, θα είναι πλέον αργά για διορθωτικές κινήσεις.
Αξίζει να σταθούμε και σε μία επιστολή που λάβαμε ενός συναγωνιστή μας, που υπογράφει με το όνομα «archaeopteryx» και αφορά το ρόλο των πολυεθνικών ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας σε βάρος του ελληνικού έθνους. Ο καλά πληροφορημένος και διορατικός συναγωνιστής μας, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Η δουλειά είναι να πάρουν γη (και να βρούνε διασύνδεση) για να εντάξουν αιολικά στο σύστημά τους για να πάρουν τα ανιτσταθμιστικά από τον φόρο κάρβουνο. Δίνουμε γη, πληρώνουμε εμείς αυξημένο τιμολόγιο ΔΕΗ, πληρώνουν οι Ευρωπαίοι φόρο, αυτοί (ENEL, EDF, Iberdrola, RWE κλπ) παίρνουν λεφτά. Οι Γερμανοί (Siemens κλπ) το σπρώχνουν για να ελέγξουν τα δίκτυα και συστήματα των ΑΠΕ τα οποία φιλοδοξούν να μονοπωλήσουν.
Όταν θα συναντηθεί με Μπιρμπίλη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, θα επαναλάβει ότι προχωράει με διασυνδέσεις Βόρειας Θάλασσας και Μεσογείου, αγωγούς αερίου - Ναμπούκο, αγωγούς να διοχετευτούν CO2 σε παλιά ορυχεία. Εμείς τα πληρώνουμε αυτά και σε περιβάλλον ύφεσης, αναρωτιέμαι αν θα έχουν το θράσος να το κάνουν. Αλλά όλα αυτά είναι τζίρος για τις βιομηχανίες τους. Εν όψει αυτής της συνάντησης (μάλλον) έστειλε και η ΡΑΕ απειλές ότι θα κοπεί το ρεύμα αν δεν γίνουν διασυνδέσεις (κάποιος μου άφησε σχόλιο, δεν το ήξερα). Για να γίνει το Desertec, χρειάζονται αυτές οι διασυνδέσεις. Το Desertec, είναι σαν την επέλαση του δεύτερου Ρόμελ στην Β. Αφρική.
Οι συνημμένες παρουσιάσεις, αν τις αντέχετε, είναι το ίδιο παραμύθι, ξανά και ξανά.
Να θυμάστε από που είναι τα λεφτά: Αύξηση στο ρεύμα, φόροι, τσάμπα γη, τσάμπα διασύνδεση (άλλος πληρώνει). Τα μοιράζονται οι προμηθευτές του υλικού και οι ξένες ΔΕΗ. Η δικιά μας ΔΕΗ θα γίνει σαλαμάκια. Δεν υπάρχει κανέναν "οικολογικό" όφελος. Mία ανεμογεννήτρια κάνει το 1/100 της ζημιάς 100 Α/Γ. Και δεν τους συμφέρει να βάλουν 1 ή 10, τους συμφέρει να βάλουν 100 ή 1000. Η διασύνδεση είναι ακριβή.
Υπάρχουν λεφτά πολλών για τσέπες λίγων, χωρίς δικαίωμα επιλογής. Τα "πράσινα" είναι το υποκατάστατο της διαφήμισης, για να μας αρέσει.
Archaepteryx
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου