Σελίδες

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη Κεφαλονιά: Δεν τις θέλουμε!



<Για να πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις στις ΑΠΕ χρειάζεται σαφές νομικό πλαίσιο που να δημιουργεί ένα διάφανο επενδυτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Η νομοθεσία αυτή, μετά και την δημοσίευση σε ΦΕΚ του Nόμου υπ’ αριθμόν 3851 (04.06.10) υπάρχει, είναι σαφής και επαρκής. Μένει μόνο να εφαρμοστεί. Ως γνωστόν η πατρίδα μας δεν πάσχει από έλλειψη νομοθεσίας, αλλά στην εφαρμογή της.

H νομοθεσία εξασφαλίζει ότι όλα τα έργα ΑΠΕ θα μελετηθούν και θα αναπτυχθούν κατά τρόπο που θα εξασφαλίζεται βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, με σεβασμό στις κατά τόπους, ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν πρόκειται να μπουν ανεμογεννήτριες ή φωτοβολταϊκά στο Φισκάρδο ή στην Άσσο, μην ανησυχούν οι αναγνώστες σας. Η αδειοδοτική διαδικασία είναι αυστηρή και χρονοβόρα και χρειάζεται η έγκριση από πολεοδομία, αρχαιολογία και τις λοιπές τοπικές αρχές.



Τα αιολικά πάρκα αφορούν κυρίως μεγάλους επενδυτικούς ομίλους, αφού απαιτούν επενδύσεις σημαντικού κόστους.>


ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:


Aκριβώς για όλα τα παραπάνω, και επειδή η αρχαιολογία, η πολεοδομία και οι λοιπές τοπικές αρχές εδώ και σε όλη την Eλλάδα ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ, ανίκανες να σταματήσουν τα αυθαίρετα, ανίκανες να καθορίσουν και να απαγορεύσουν την καταστρατήγηση χρήσεων γης, ανίκανες να σταματήσουν το πολεοδομικό αλαλούμ να διαφυλάξουν μνημεία (βλέπε τη δική μας παλαιοχριστιανική Φισκάρδου) και τώρα έχουμε ανεμογεννήτριες και νταμάρια ενώ δεν έχουμε τοπίο και σε λίγο θα έχουμε και φωτοβολταϊκά και θα γίνουμε ένα διάσπαρτο εργοστάσιο, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ.





Σχολιασμός απο το blog μας


Ολοένα και περισσότεροι πολίτες που μαθαίνουν τι σημαίνουν ΑΠΕ μεγάλης κλίμακας, τις απορρίπτουν. Η παραπληροφόρηση για τις ΑΠΕ έχει πλέον αποκαλυφθεί. Κανένας νόμος δεν θα συγκρατήσει την οργή του κόσμου από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία σχετικά με τα συνεχιζόμενα έργα ΑΠΕ και τις δήθεν ωφέλειες τους. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ γιατι όλα τα περασμενα μεγαλεία που είχαν τις τελευταίες δεκαετίες  έφυγαν οριστικά χωρις καμία επιστροφή…..



Πηγή άρθρου


http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=13901&Itemid=38

Δεν υπάρχουν σχόλια: