Σελίδες

Η επικινδυνότητα των ανεμογεννητριών

Υπάρχει κάποια σοβαρή ανησυχία με τις ανεμογεννήτριες στον τομέα της υγείας. Καθώς οι ανεμογεννήτριες περιστρέφονται, παράγουν ένα θόρυβο, μια δόνηση και μια διάσπαση στην πίεση του αέρα. Ο βόμβος και η δόνηση παράγουν ένα υπόηχο που ταξιδεύει χιλιάδες χιλιόμετρα προκαλώντας παρενέργειες στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ακολούθων:

Ø Πονοκέφαλοι
Ø Προβλήματα ύπνου
Ø Εφιάλτες ή μαθησιακά προβλήματα στα παιδιά
Ø Προβλήματα διάθεσης (οξυθυμία, ανησυχία)
Ø Προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης
Ø Ζαλάδα, ίλιγγο, αστάθεια
Ø Κατάθλιψη

Ομάδα επιστημόνων μελέτησε το «σύνδρομο ανεμογεννητριών», ή «σύνδρομο των υποήχων» όπως αποκαλείται, σε μερικές ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι παρουσίασαν κάποια από τα συμπτώματα του εν λόγω συνδρόμου. Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα δεν κατέληξε σε ένα επίσημο συμπέρασμα όπως και για διάφορα άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα, για ευνόητους λόγους.
Οι ανεμογεννήτριες είναι θορυβώδεις. Προκαλούν δηλαδή ηχορύπανση ή ηχητική όχληση.

Αναλυτικότερα:

Ο θόρυβος που παράγουν οι μηχανές αυτές είναι σημαντικός και έχει σχέση με την περιστροφή των γραναζιών του μηχανισμού και την τριβή του αέρα πάνω στα πτερύγια και το σκελετό της ανεμογεννήτριας. Με αποτέλεσμα «το χρόνιο ηχητικό τραυματισμό» που, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, προκαλεί στρεσογόνες αντιδράσεις, διαταραχές ύπνου και έχει αντίκτυπο στη γενική φυσική κατάσταση των ανθρώπων. Ο ύπνος διαταράσσεται εφόσον ο παραγόμενος θόρυβος υπερβαίνει τα 45 dB (ντεσιμπέλ), ή μόνο τα 35 dB, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας». Η ανακοίνωση της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ:

http://www.ventdecolere.org/archives/doc_reference/Rapport%20AcademieMedecine_V2.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: